{ads}

HIDE

Viimased

latest

29. nädal

Nädal 29   Lapsele jääb emakas ruumi aina vähemaks. Tunnete tema müksamisi küünarnukkide ja põlvedega, kuid suuremate liigutuste jaoks jääb ...

Nädal 29

  Lapsele jääb emakas ruumi aina vähemaks. Tunnete tema müksamisi küünarnukkide ja põlvedega, kuid suuremate liigutuste jaoks jääb olemine kitsaks. Siiski, teie laps peaks tegema tunni jooksul vähemalt kümme liigutust. Kui tema liigutuste sagedus väheneb oluliselt, võtke ühendust arsti või ämmaemandaga.
Laps hakkab ise oma temperatuuri ning hingamist kontrollima ja luuüdi on valmis tootma punaseid vererakke. Punaverelibled transpordivad kopsudest kudedesse hapnikku ning aitavad kopsudel kehast süsinikdioksiidi eemaldada.
Beebi pissib iga päev umbes pool liitrit uriini lootevedelikku.
Laps muutub vastuvõtlikumaks välistele ärritajatele. Me arvame, et emakas on pime ja kõle koht, kuid laps tajub läbi emakaseina valgust ning isegi erinevust kunst- ja päikesevalguse vahel.
Kuigi beebi on kogunud omajagu rasvkudet, moodustab rasv tema kehakaalust endiselt väikese osa ning teie emakas on talle koduks jätkuvalt parim paik.


Ema: Kolmas trimester on lapsel hoogsa kasvamise periood. Jälgige, et saaksite toidulaualt (või lisandite abil) piisavas koguses kaltsiumit, rauda, valke, foolhapet ning C- vitamiini.
Teie rinnad on võrreldes ajaga, mil te veel rase polnud, palju muutunud. Nibuväljad on tumenenud ning neile on ilmunud väikesed mügarikud (Montgomery kühmud), mis niisutavate omaduste tõttu kaitevad nibusid imetamise ajal. Teie büsti ümbermõõt võib olla märgatavalt suurenenud, mis võib olla mõne naise jaoks meeldiv vaheldus. Ükskõik, kui palju te praegu oma rindade välimust ka ei naudiks, peate silmitsi seisma reaalsusega, et hooletu suhtumine rindadesse võib nende sünnitujärgse välimuse trööstituks muuta (just nimelt – rinnad muutuvad juba rasedushormoonide, mitte üksnes imetamise, toimel). Tehke harjutusi rindade vormi hoidmiseks, käige ujumas või rasedate treeningrühmades ning kindlasti kandke puuvillast rasedatele mõeldud pesu. Spetsiaalne pesu aitab vältida naha liigset venimist (kandke seda nii päeval kui öösel, andes nahale üksnes nii palju aega, et ta vahepeal pisut hingata saaks).

Raseduskalendri esilehele

 

Kommentaare ei ole