{ads}

HIDE

Viimased

latest

Füüsiline valu on seotud psühholoogilise valuga

T änapäeval on kõik teadlikud, et pikaajaline stress võib põhjustada terviseprobleeme. Dr. Susan Babel, traumajärgsete depressioo...

Tänapäeval on kõik teadlikud, et pikaajaline stress võib põhjustada terviseprobleeme. Dr. Susan

Babel, traumajärgsete depressioonide ravile spetsialiseerunud psühholoog ütles ajakirjale Psychology Today: " Uuringud on tõestanud, et krooniline valu võib olla põhjustatud füüsiliselt haavast aga samuti ka stressist ja emotsionaalsetest probleemidest. Kõik teavad, et emotsionaalne stress võib viia maovaludeni, ärritatud jämesoole sündroomini, peavaludeni ja tuua kaasa teisi füüsilisi kaebusi. Sellele kõigele on loogiline põhjus: uuringud on näidanud, et mida rohkem inimesed on stressis ja muretsevad, seda rohkem nende lihased on pinges, tuues aja möödudes kaasa lihaste üldise nõrgenemise. Füüsiline valu hoiatab inimest, et ta peaks rohkem tähelepanu pöörama oma tunnetele, tihti on ka tegemist välja ravimata traumaga. "

 

 



1. Peavalud.

Migreenid ja pea piirkonnas aset leidvad valud võivad olla põhjustatud stressist igapäevases elus. Katsu leida iga päev natuke aega iseendale ning leia mooduseid, kuidas õppida lõdvestuma.

2. Kaela piirkonnas olevad valud.

Kaela piirkonna valud võivad anda märku, et sul on raskusi teistele või iseendale andestamisega. Kui sa tunned kaelas või kuklas valu, mõtle sellele, mida sa teiste ja iseenda juures armastad. Ja andesta.

3. Valu õlgades.

Valu õlgades võib olla märgiks, et sa kannad emotsionaalset rasket koormat. Katsu oma probleeme lahendada ja õpi oma muresid teistega jagama.

4. Seljavalu.

Seljavalu korral võib tegu olla üksindustundega. Võib-olla on sul tunne, et sind ei armastata või hoiad sa ise teistest eemale? Kui sa oled vallaline, siis võib-olla on praegu õige hetk enda ellu kedagi leida?

 

 



5. Alaselja valu.

Valud alaseljas võivad olla tingitud rahamuredest, mis sind vaevavad või emotsionaalse toetuse puudusest. Sa peaksid paika panema plaani, mis aitab sul rahalise külje pealt paremini toime tulla. Ära karda oma muret teistega jagada.

6. Valud küünarnuki piirkonnas.

Need valud on põhjustatud elus aset leidvatest muutustest. Kui sa tunned, et su käevarred on kanged, võib see olla märgiks, et sa ise oled liiga range olemisega elus. Muuda oma maailmavaadet ja ole iseenda ja teiste vastu parem.

7. Valud kätes.

Oma kätega lood sa sotsiaalse kontakti teiste inimestega. Kui sa tunned valu käe piirkonnas, võib see olla märgiks, et sul on aeg uusi tutvusi luua. Kutsu töökaaslased lõunale. Katsu uusi sõpru teha.

8. Valud puusades.

Puusavalud võivad olla märgiks, et sa kardad muutusi oma elus. Sa oled võib-olla liiga ettevaatlik uute otsuste vastuvõtmisel.

9. Valud põlvedes.

Põlvevaludel võib olla erinevaid põhjuseid aga see võib olla ka märgiks suurest egost. Ole teistega ja iseendaga parem.

10. Valud säärtes.

Üldiselt säärtes aset leidvad valud on põhjustatud emotsionaalsest pingest, peamine süüdlane võib olla stress. Armukadedus võib kaasa tuua samuti säärevalu.

11. Pahkluu valu.

See võib olla märgiks liiga rangest eluviisist. Ja armastuse puudumisest.

12. Valu jalgades.

Liigne negatiivsus võib endast märku anda jalavalude näol. Katsu elust rõõmu tunda.





Kommentaare ei ole