{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõik, mida sa võid säilitada sügavkülmas!

Sügavkülmik võib aidata sul säästa raha ja aega. Oluline on ainult teada, milliseid toiduaineid võib külmutada. Samuti, kuidas külmutad...


Sügavkülmik võib aidata sul säästa raha ja aega. Oluline on ainult teada, milliseid toiduaineid võib külmutada.
Samuti, kuidas külmutada, et paremini säilitada.

1. Juust
Just nimelt, juustu võib säilitada sügavkülmas. Tuleb ainult meeles pidada ühte väikest asja, enne külmkappi tagasi panekut tuleb juust täiesti lahti sulatada, muidu ta läheb tükiliseks.
Sa võid samuti külmutada riivitud juustu ja et vältida juustu muhuliseks minekut, lisa 1 supilusikatäis maisijahu külmutuskotti.
Veel üks nipp: osta hea tükk parmesani juustu ja lase mikserist läbi. Seejärel pane külmutuskotti ja sügavkülma. Sellisel moel võid sa seda kasutada mitu kuud ja see on praktiline nipp, et kasutada just seda kogust juustu, mida sul vaja läheb.

2. Pannkoogid ja vahvlid

Kui sa valmistad pannkooke ja vahvleid, tee neid rohkem, et oleks nädala jooksul võtta. Et neid sulatada üles ja soojendada - pange nad mikro-uuni või saiagrilli ja ongi valmis!




3. Puuviljad

Puuvilju võib edukalt külmutada külmutuskottides, katsu teha väiksemad kotitäied, et saaksid alati võtta vajaliku koguse. Kui sa armastad smuutisid, siis on hea nipp teha smuuti jaoks vajaliku koguse ja sisuga puuvilja kotikesed, kust on hõlbus võtta vajadusel ja valmistada smuutisid just siis, kui sa tahad.
Kui sulle ei meeldi liiga pehmed banaanid, pane nad sügavkülma koos koorega. Kui sul banaane mõne retsepti jaoks vaja läheb võta nad sügavkülmast ja pane mõneks sekundiks mikro-uuni. Seejärel lõigake banaanil ülemine ots ära ja pressige, vili väljub ühe korraga.

4. Riis
Keeda suur kogus riisi ja pane nad koogivormi küpsetuspaberile ja sügavkülma. Kui riis on külmunud, pane ta külmutuskotti või karpi.
Ja ongi olemas riis alati, kui sa seda tahad.

5. Puuviljakoogid. 
Sügisel on õunahooaeg ja aeg valmistada õunakooki. Kui sul on liiga palju kooki, külmuta! Niipea, kui kook on jahtunud, pane talle toidukile ümber. Ja sügavkülma. Et seda üles soojendada, pane kook ahju kaheks tunniks 90°. Sa võid samuti külmutada koogitükke individuaalselt.




6. Mais.
 Lihtne moodus, et külmutada maisitõrvikuid on panna nad otse koos lehtedega sügavkülma.
Kui te neid sööma hakkate, pange nad otse mikro-uuni 2-4 minutiks.

7. Tomatid.

 Küpseta tomateid ahjus madalal temperatuuril (100°) koos küüslauguga ja natukese oliiviõliga 4-5 tundi. Niipea, kui nad on maha jahtunud, pista nad külmutuskotti. Sa võid samuti neid kasutada kõikide retseptide juures, kus on vaja tomatit.

8. Makaronid.
Kui sa keedad makarone, keeda korraga kogu pakk.
Miks? Sest selle koguse, mida sul vaja ei lähe, võid sa ära külmutada. Neid võib hiljem hõlpsalt lisada iga toidu hulka või supi sisse. Samuti võid sa külmutada eraldi portsjone. Et üles soojendada, vala koti peale sooja vett. Parem moodus on muidugi lasta makaronidel toatemperatuuril üles sulada.

9. Jahu ja teraviljad.

Sa tunned kuivaineputukaid? E vältida nende tüütute putukate munade koorumist, hoia jahu (või teisi teravilju) kolme päeva jooksul sügavkülmas.
Jahu külmutamine on samuti hea moodus, et teda kauem säilitada.

10. Pesto

Valmistage pesto (või ostke) ja säilita teda jääkuubikute vormis.
Niipea, kui nad on jäätunud, võid kuubikud välja võtta ja panna nad külmutuskotti.





11. Püree.
Jäätiselusikaga moodusta ilusad pallikesed ja pane nad koogivormi, mille põhja oled eelnevalt pannud küpsetuspaberi ja pane seejärel sügavkülma. Ükskord, kui pallikesed on jäätunud, pane nad külmutuskottidesse. Sa võid neid püreepallikesi hoida kaks kuud sügavkülmas.

12. Küpsistetaigen.

Valmista suur kogus küpsistetaigent. Nii, nagu püree jaoks, kasuta jäätiselusikat, et vormida ilusad pallikesed ja pane nad siis küpsetusvormi, ning külmutatuna sügavkülma.
Niimoodi saad küpsetada oma küpsiseid kui sa tahad ja millal sa tahad, lisa ainult 1-2 minutit küpsetusajale.

13. Supp.
Niipeak, kui supp on jahtunud, pane ta plastmasskarpi, mis on mõeldud külmutamiseks. Ettevaatust: sa pead jätma väikese ruumi (umbes 250 ml)
Et sulatada suppi, piisab, kui tõsta ta külmikusse eelmisel õhtul. Seejärel soojendada üles.

14. Puljong.

Ära viska enam ära oma keedupuljongeid. Jäta alles sibulakoored, sellerivarred, kartulikoored jne. Pane kõik suurde külmutuskotti. Kui sul on kõike paras kogus, kasuta seda, et valmistada kodune puljong pannes koti sisu 3l veega keema, lisades 10 tera pipart, peterselli ja maiteaineid (loorberi, tüümiani) Keeda tund aega. Maitsesta.

15. Võileivad
Selle asemel, et iga hommik endale lõunaks võileib teha, säästa aega ja võta oma võileib otse sügavkülmast.
Pista ta oma kotti enne tööle minekut ja lõunaks on ta sulanud.
Või ja sinepit saab edukalt külmutada, teiselt poolt tomati, salatilehe ja majoneesi pead sa hommikul ise lisama.





16. Krõpsud ja aperitiiviküpsised.
Osta krõpse ja aperitiivi küpsiseid, kui nad soodushinnas on, sest kujuta ette, neid võib edukalt külmutada. Ja tegelikult selgub, et külmutatud krõpsudel on parem maitse. Sa võid neid süüa ilma sulatamata, nad jäävad palju krõbedamad ja maitserikkamad.

17. Piim.
Külmuta piim, kui sa tead, et sa ei jõua seda ära juua. Peale sulatamist, raputa pudelit et eemaldada moodustunud kristallid.

18. Puuviljamahl.
Nagu supiga, ainuke ettevaatusabinõu, mida ei tohi unustada, on see, et jätta karpi või külmutusnõusse natuke ruumi. Sellepärast, et külmutades vedeliku maht suureneb.

19. Sai ja saiatooted.

Et sulatada saia ja saiatooteid, pane nad eelmisel õhtul mikro-uuni (ilma seda tööle panemata) Sellisel moel ei kuiva sai ära, nagu see juhtuks, kui sa jätad ta õhu kätte.

20. Tomatipüree.

Paljudesse retseptidess on vaja lisada tomatipüreed aga ainult üks lusikatäis. Tulemus - terve pudel on raisatud. Nipp: pane oma ülejäänud tomatipüree külmutuskappi, vajuta kotis ilusti lapikuks, et sa saaksid neid nagu plaate pärast üksteise otsa panna. Ja kui sul on vaja natuke tomatipüreed, piisab, kui murda tükike.

21. Kuubikuteks lõigatud köögiviljad.
Lõika oma köögiviljad, mida sa kõige tihedamini kasutad, kuubikuteks. Seejärel pane nad külmutuskotti ja hoia sügavkülmas.

22. Mure- ja pitsatainas.

Kui sa teed kooki või pitsat, jääb tihti tainast üle.
Miks mitte säilitada seda sügavkülmas, et hiljem taas kasutada?
Moodustage taignast pall, pange toidukile ümber ja sa võid seda teinekordki kasutada.




23. Munad.
Just nimelt, kanamune saab suurepäraselt säilitada sügavkülmas.
Sa pead ainult eemaldama koore ja valama sisu näiteks jääkuubikute vormi, et neid eraldada. Et sulatada, piisab, kui nad panna külmutuskappi ja kasutada nagu tavaliselt.

24. Sidrun.
Ostes kotitäie sidrunit on vahest hea säästunipp. Aga pole ju mõtet lasta neil hallitama minna.
Pressige oma sidrunitest mahl välja ja pange mahl jääkuubikute vormi. Niipea, kui nad külmunud on, pange nad jääkottidesse.
Sa võid samuti külmutada sidrunikoort.

25. Maitsetaimed.
Kui sa oled maitsetaimed peenikeseks hakkinud, pange nad jääkuubikute vormi ja seejärel valage peale natuke vett (või puljongit) ja pange kõik sügavkülma.

26.  Marineeritud liha.
Sügavkülmad sa võid sïlitada marineeritud liha.
Pane liha külmutuskotti, peale marinaad ja külmuta kõik. Kord sulatatud, on liha valmis küpsetuseks.

27. Kodusvalmistatud toidud.

Väga hea lahendus on külmutada ülejäänud toiduportsjoneid külmutuskottidesse või toidukiledesse. Vajalikul hetkel piisab mõnest minutist mikro-uunist, et toit oleks valmis ja võtta.



























Kommentaare ei ole