{ads}

HIDE

Viimased

latest

Varjatud depressioon on peidus naeratuse taga - 7 märki, mis sellele viitavad

  foto : unsplash / Sinitta Leunen   Depressiooni ei ole al...

 

foto : unsplash / Sinitta Leunen

 

Depressiooni ei ole alati võimalik silmaga näha. Mõnikord on depressioon peidus selliste märkide taga, mida alati ei ole näha. Depressioon on tõsine haigus, tegemist ei ole seisundiga, mis läheb ühel hetkel lihtsalt mööda. Depressioonis olev inimene näeb kogu maailma ja samuti iseennast läbi väga negatiivse ja pessimistliku pilgu. Tavaliselt ei saa inimene ise sellisest olukorrast oma jõududega välja, vaid vajab spetsialisti abi. Mõnikord juhtub ka nii, et depressioon ei väljendu läbi tavaliste sümptomite, mis on kõigile teada ja tuntud, vaid läbi märkide, mida on raske selgeks teha. Sellepärast ongi selles artiklis välja toodud 7 märki, mis viitavad varjatud depressioonile. 


Varjatud depressioon 

Depressiooni sümptomeid on palju ja erinevaid, olenevalt siis inimesest, kes depressiooni all kannatab. Kõige raskemini on aga näha järgmisi sümptomeid. 


Naeratav depressioon

Mõnikord juhtub nii, et inimene varjab oma seisundit naeratuse taha. Sellisel puhul inimene kannatab oma hinges, aga ei näita teistele välja seda, mida ta tegelikult tunneb. Selleks on mitmed põhjused : näiteks ei ole inimene ise valmis leppima sellega, mis temaga toimub või kardab ta murduda teiste ees või siis ei ole tema ümber inimesi, keda ta saaks usaldada. Ta teeb nagu kõik oleks korras, läheb tööle ja on pealtnäha selline nagu kõik oleks parimas korras. Tegelikult tunneb ta aga end selle tõttu veelgi rohkem üksi ja õnnetumana. 

 

 


Füüsilised ja somaatilised probleemid

Kõik korduvad seedeprobleemid, põletikud, lihaste ja luudega seotud probleemid võivad olla seotud immuunsüsteemi taseme langusega ning võivad olla märgiks depressioonist. Stress ja ärevus mõjutavad organismi põletiku taset ning immuunkaitset.


Suurenenud alkoholi või uimastite tarbimine

Kui inimene on hakanud rohkem jooma või uimasteid võtma, võib see olla märgiks depressioonist. 


Kehakaalu äkiline kõikumine

Kiire kehakaalu langus või -tõus ei ole ei ole kunagi hea märk. See ei ole normaalne, kui inimene kaotab kahe kuuga 10 kilo, sellega võib ta oma tervisele halba teha. See võib olla märgiks depressioonist. 

 

 


Inimene on kogu aeg vihane

Kas sa tunned, et oled depressioonis? Siis tea, et sa ei ole ainuke. Statistika järgi kannatab üks inimene viiest depressiooni all. Depressioon võib väljenduda läbi viha, ärritatavuse, agressiivsuse ja vägivaldse käitumise. Kui sul on tunne, et mõni su lähedane on korraga muutunud ja ärritub iga väiksemagi asja peale, võib depressioon olla selle põhjuseks. 


Unepuudus ja väsimus

Unepuudus, kurnatus ja läbipõlemine võivad viidata tõsisele depressioonile. Depressioon ja unehäired on omavahel tihedalt seotud. Sageli ongi öised ärkamised ja uneprobleemid märgiks depressioonist. Sellega kaasnevad väsimus ja keskendumishäired. Mõned depressiooni all kannatavad inimesed magavad jälle palju rohkem, kui teised. 


Rõhuv ärevus

Ärevus on samuti märk depressioonist. Inimene tunneb, nagu miski rõhuks teda kogu aeg, tekitades temas masendust. Krooniline ärevus viitab depressioonile. 


Kui sul peaks olema depressioon, siis pöördu kindlasti mõne psühholoogi poole, kes aitaks sind kõige paremini aidata.

Kommentaare ei ole