{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida sa tegema pead, kui sa tahad, et teised sind rohkem hindaksid

  foto : unsplash / Priscilla Du Preez   Selleks, et teised...

 

foto : unsplash / Priscilla Du Preez

 

Selleks, et teised sind rohkem hindama hakkaksid, pead sa hakkama ellu rakendama järgmisi soovitusi. Kõik inimesed tahavad, et neid hinnataks ja väärtustataks. Kui sa aga tahad tõmmata oma ellu häid inimesi, pead sa olema eelkõige autentne ja iseendale truu. Sa ei pea üle pingutama, vaid käituma loomulikult. 


Ole siiras

Autentne inimene on iseendale truu. Ära hakka mängima kedagi, kes sa ei ole. Ära hakka teesklema, et sa oled keegi teine. Sa ei pea minema iga uue moevooluga kaasa lihtsalt sellepärast, et see teistele meeldib, sa ei pea armastama samu asju, mis teised, sa ei pea naeratama, kui sa ei ole õnnelik. Sa meeldid palju rohkem teistele, kui sa oled siiras ja sina ise, sest nii oled sa usaldusväärsem. Ja teised tunnevad ennast paremini olles koos sinuga. 


Kiida teisi

Väga tähtis on oskus teisi kiita. Kui sa näed, et mõni su lähedane inimene teeb midagi ilusat, siis ütle seda talle. Kiites teist inimest, annad sa talle teada, et sa oled teda märganud ja olgem ausad, väga meeldiv on millegagi silma paista ja olla hinnatud nende poolt, kes on sulle kallid. Kiites teist inimest aitad sa temal tunda ennast paremini ja loomulikult hindab ta sind sellepärast ka rohkem. 


Ole aus

Ausus on üks parimaid omadusi, mis sul olla võib. Ilma aususeta sa kaugele ei jõua. Inimesed näevad sageli ära, kui aus keegi on, ebaausa inimesega koos olles ei tunne keegi ennast hästi. Kui sa oled aus aga oma arvamustes ja tunnetes, austavad inimesed sind just sellisena nagu sa oled. Isegi, kui sa ei jaga nendega sama arvalmust, on ikkagi parem seda öelda. Ausust hinnatakse alati. 

 

 

 

Ole avatud maailmavaatega

Sa oled valmis maitsma ka uusi roogi, sa oled valmis tegelema selliste huvialadega, millega sa pole varem tegelenud, sa oled valmis reisima sellistesse kohtadesse, kuhu sa pole varem reisinud. Ka selline suhtumine tõmbab teisi ligi, sest sa oled avatud maailmavaatega.


Esita küsimusi

Kui on üldse miski, mis võib vestlusele halba teha, siis on selleks see, et üks inimestest räägib ainult iseendast. Ainult iseendast rääkides annab inimene märku, et teine teda üldse ei huvita, lisaks muutub see tüütuks sellele, kes peab ainult kuulama. Kui sa aga esitad küsimusi oma vestluskaaslasele ja näitad välja elavad huvi tema vastu, innustad sa teda rääkima ja loomulikult hindab ta sind selle tõttu rohkem. Ta näeb, et sa oled tema vastu tähelepanelik ja see muudab sind tema silmis palju väärtuslikumaks. 


Ole lõbus ja tore

On hetki, mil on vaja olla tõsine. Ent sind hinnatakse palju rohkem, kui sa aeg-ajalt katsud olla ka natuke lõbusam. Mis siis, kui sa karaoket laulda ja sul ei ole lauluhäält - seda lõbusam teistel on ja seda toredam on koos sinuga olla. Seega ära ole nii tõsine kogu aeg.

 

 


Ole teiste jaoks olemas

Palju on neid, kes on kogu aeg keskendunud iseendale ega märkagi teisi enda ümber. Aeg-ajalt ongi vaja võtta aega ka iseenda jaoks ent kui mõni lähedane inimene sinuga räägib, siis kuula teda. Nii usaldab ta sind rohkem. 


Ole positiivse meelelaadiga

Selge on see, et elus tuleb ette hetki, kui on raske olla positiivne. Ent positiivse meelelaadiga inimene meeldib teistele palju rohkem, kui see, kes on  negatiivne ja näeb kõike halvas valguses. Palju parem on olla koos inimesega, kes näeb asju heas ja positiivses valguses, kui sellega, kes igas olukorras näeb midagi halba. Positiivsed inimesed tõmbavad endasuguseid ligi. Seega, kui sa tahad oma ellu rohkem rõõmu, õnne ja positiivsust, siis nüüd sa tead, mida sul tuleb teha. Alusta iseendast.


Ole julgustav

Teiste julgustamine tähendab seda, et sa neid aitad ilma seda enesele teadvustamata. Sa aitad neil saada õnnelikumaks, motiveerides neid. Teise inimese julgustamiseks on vaja kõigest paari sekundit, ent tema enesehinnangule teed sa sellega suure ja hindamatu teene. Kui sa ütled talle midagi sellist nagu : "Sa saad hakkama!" või "Sa oled väga tubli! ", muudad sa teda enesekindlamaks ja selle tõttu hindab ta sind palju rohkem. 


Ole kaastundlik

Alati ei ole kerge panna ennast teise inimese asemele, eriti juhul, kui sa pole ise kunagi midagi sellest üle elanud, mida tema pidi üle elama. Ent kui sa võid näidata välja kaastunnet ja olla õlg, millele saab toetuda, hinnatakse ja austatakse sind palju rohkem. Ja kui sinul on vaja kedagi, kes sind toetaks, on võimalik, et ka sinule vastatakse samaga. 

 

 


Naerata tihti

See ei tähenda, et sa pead kogu aeg naeratama (see ei oleks loomulik ja nii ei oleks sa ka sina ise), ent kui sa oled optimistliku meelelaadiga inimene, kes teistele naeratab, siis tunnevad teised ennast koos sinuga paremini. Kohtudes inimesega, keda sa ei tunne, piisab naeratusest, et jätta endast hea mulje. 


Naera

Me kõik vajame naeru oma ellu. Elu võib teinekord olla üsna keeruline ja päev raske, naer on sellisel puhul kõige parem ravim, mis sind aitab. Inimene, kes armastab naerda, tekitab ka teistes hea enesetunde. Kui teised ei peaks end hästi tundma, aitab sinu naer kohe tõsta tuju. See aga muudab sind teiste silmis sümpaatsemaks.




Kommentaare ei ole