{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ära kasuta enam selliseid lauseid, sa teed teistele haiget ilma, et sa sellest endale ise aru annaksid

     Mõnikord tahad sa teha head, välja kukub aga midagi muud. Suhtlemise kunst ei olegi nii kerge, nagu mõnikord tunduda võ...


 

 

 Mõnikord tahad sa teha head, välja kukub aga midagi muud. Suhtlemise kunst ei olegi nii kerge, nagu mõnikord tunduda võib. Me kõik puutume iga päev sellega kokku ja teame, et sõnadel on jõud, mida tuleb kasutada targalt. Väga oluline on, et sa annad endale aru, mida sa ütled ja kuidas sa räägid. Mille pärast? Sest teine inimene võib sinust hoopis teistmoodi aru saada ning kuulda seda, mida sa võib-olla öelda ei tahagi. Milliseid lauseid on targem mitte kasutada ja millised võiksid sa oma sõnavarast üldse välja jätta? 


"Ära palun võta seda halvasti, aga..."

"Sa näed väsinud välja."

"Ära võta seda nii isiklikult!"

"Ma tegin nalja."

"Ma ei taha olla sinu vastu ebaviisakas, aga..."

"Olgugi, et ma pean sinust väga lugu..."

"Kogu austuse juures, mis mul sinu vastu on..." 

 

 

 

"Mul on kahju, et ma pean su jutu katkestama, aga..."

"Sa oled liiga tundlik."

"Nagu ma eelnevalt juba mainisin..."

"Mul on tõsiselt kahju, et sa seda nii võtad."

"Kulla inimene!"

"Ma võtsin enesele selle vabaduse...."


Miks need laused teevad haiget? 

Sest enamikul puhkudel kasutatakse neid lauseid selleks, et väljendada oma eriarvamust. Sul on õigus öelda, mida sa tunned, ent sa pead seda tegema nii, et sa teist inimest ei solva. Olgem ausad, need laused on passiiv-agressiivse alatooniga öeldud ega jäta teisele võimalustki midagi öelda. 

 

Mõnikord soovid sa küll anda nii ainult head nõu või siis julgustada teist ent saavutad hoopis vastupidise tulemuse. Sest sa annad teisele mõista, et ta on eksinud või liiga emotsionaalne. Neid lauseid kasutatakse tihti ka selleks, et öelda midagi solvavat. 

Mida sa ka ei ütle ja millest sa ka rääkida ei taha, tähtis on see, et seda tehtaks vastastikkusel austusel. Kui keegi peaks sinuga nii rääkima ja sa tunned, et see teeb sulle haiget, pead sa paika panema piirid.

Kommentaare ei ole