{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sa tahad kaalust alla saada, pead sa pidama sellest reeglist kinni

  foto : pexels / pixabay    Stanford'i ülikooli profes...

 

foto : pexels / pixabay

 

 Stanford'i ülikooli professor Christopher Gardner jagas head soovitust, mis aitab tõesti kaalust alla saada. 

Kõik teavad seda, et kaalulangetamiseks on vaja kinni pidada järgmisest reeglist : tuleb hakata põletama rohkem kaloreid, kui sa tarbid. Seda nimetatakse kaloridefitsiidiks. Nii on võimalik liigsetest kilodest vabaneda. 

Ent nagu selgitab professor Christopher Gardner : kaloridefitsiidist alati ei piisa, sest peale paarinädalast dieedipidamist harjub metabolism uue rütmiga ning õpib toime tulema vähema kalorihulgaga. Selle tõttu muutubki iga järgneva kilo kaotamine raskemaks, kuni selle hetkeni, mil kehakaal jääb lihtsalt seisma. Kuidas siis saada kaalust alla? 

 

 

Professori sõnul on üks väga hea nipp, mis annab väga häid tulemusi. 

Nipp seisneb selles, et sa lõpetad söömise varem ära, et mitte üle süüa. Seega ära söö nii, et su kõht oleks täis. Mida see konkreetsemalt tähendab? 

Sa pead sööma teadlikumalt ja sööma naudinguga. Mitte telekat vaadates ega telefonist uudiseid lugedes, vaid sööma nii, et sa tunned toidu maitset. Selles seisnebki kogu saladus. 

Jaapanlased soovitavad süüa nii kaua, kuni su kõht on täis 80%, seejärel pea väike paus. Pane kahvel käest ära, joo suur klaasitäis vett ja tegele millegi muuga. 

Samuti on tähtis süüa aeglaselt, mäluda oma toidu korralikult, kuni aju saab signaali, et kõht on täis. Tavaliselt läheb selleks 20 minutit.

Kommentaare ei ole