{ads}

HIDE

Viimased

latest

Väga efektiivne kaalulangetamise meetod : 30 - 30 - 30

  foto : pexels / Andres Ayrton     Paljud inimesed usuvad,...

 

foto : pexels / Andres Ayrton

 

 

Paljud inimesed usuvad, et selleks, et kaal hakkaks langema, tuleb loobuda heast ja paremast. Tegelikult tekitab see ainult suuremat pettumust, mille tõttu kaotatud kilod ruttu tagasi tulevad. Tegemist on tõelise nõiaringiga. 


Kuidas kaotada kaalu kõige efektiivsemalt? 

Need, kes otsivad võimalust, kuidas vabaneda ülekaalust ja muuta oma toitumisharjumusi paremaks, siis siin on selleks kõige parem meetod. Tegemist on meetodiga, mis kannab nime : 30 - 30 - 30. 

Lahti seletatuna tähendab see seda, et tuleb piirata päevast kaloritehulka 30% võrra, võtta söömiseks vähemalt pool tundi (30 minutit) ning teha iga päev poolt tundi (30 minutit) sporti. 

 

 


Kehaline aktiivsus on oluline

Aktiivne eluviis on väga tähtis, kui sa tahad kaalust alla saada. Inimesed on hakanud üha rohkem istuma, isegi toit tuuakse koju kätte ära, enam pole vaja isegi poodi minna ja kui ongi vaja välja minna, saab autoga igale poole. Selle tõttu liiguvadki inimesed palju vähem. Ometi on vaja liikuda oma vaimse ja füüsilise tervise jaoks. Regulaarne liikumine aitab põletada kaloreid ning parandada tervist. Kehaline aktiivsus muudab ainevahetust kiiremaks ja parandab üldist heaolu. Soovitatav on liikuda vähemalt pool tundi päevas. 

 

Korralik toitumine

Päevast kaloritehulka tuleks piirata 30% võrra. See ei olegi nii äärmuslik, kui tundub. Selle jaoks tuleb aga kõigepealt välja arvutada päevane energiavajadus. Kalorite hulka tuleks piirata aga tasapisi, mitte ühekorraga.  Kindlasti tuleks muuta oma toitumist tasakaalukamaks ja mitmekülgsemaks. Söömiseks tuleks võtta vähemalt poolt tundi, söömise ajal tuleb aga kuulata oma keha, et aru saada, kui kõht on täis saanud. Nii ei söö sa rohkem, kui vaja. Kindlasti ei tohiks söömise ajal vaadata telekat. 


Kommentaare ei ole