{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toksiline sõber

  foto : unsplash / Spencer Backman   Toksiline sõprus võib...

 

foto : unsplash / Spencer Backman

 

Toksiline sõprus võib rikkuda elu ära. Probleem seisneb aga selles, et sa ei näe kohe, millise inimesega sul tegemist on. Siin on välja toodud 10 märki, mis aitavad sul toksilist sõpra ära tunda. 


Sa tunned, et oled tema võimuses

Toksiline inimene on autoritaarne inimene. Temaga koos olles võtad sa tasapisi tema mõtteviisi ja ideed omaks. Alguses sellepärast, et talle rõõmu valmistada ja lõpuks sellepärast, et sul jää enam midagi muud üle ega ole mingit valikuvõimalust. Toksiline sõber on türann, kes tunneb manipuleerimise kunsti. 


Sul ei ole sõnaõigust

Sa pead hoolega valima oma sõnu. Iga kord, kui sa midagi ütled, pead sa jälgima, kuidas ta seda võtab. Toksilise sõbraga on raske suhelda, sest ta võtab kõike väga isiklikult ja sa ei tea kunagi ette, kuidas ta reageerib ühele või teisele asjale. Mõnikord ärritub ta täiesti tühise asja pärast või jalutab lihtsalt sõnalausumata minema. 


Sa tunned, et sa ei ole piisavalt hea

Ta on nii enesekindel, et sa oled hakanud ennast tema kõrval alaväärtustama. Toksilise sõbraga suhe ongi nagu ülemuse ja alluva suhe. Ta kritiseerib sind, teeb sinu kohta märkusi, sa ei ole kunagi piisavalt hea ega tema vääriline, sellepärast sa ei sobigi tema kõrvale ja sinu koht ongi temast allpool. 

 

 

 

Kui sa oled õnnelik, on ta sinu peale kade

Kui sa räägid talle, et said mõne hea uudise, siis ei tunne ta rõõmu sinu üle, vaid katsub sind maa peale tagasi tuua. Et mis sa suurustad ja mis sa mängid laia lehte, mis sa uhkustad. 

Sõpru on üldse nelja sorti ja sellepärast on erinev ka see, kuidas sõber sinu uudiseid vastu võtab - neid on positiivsest negatiivseni. Ehk siis positiivsest sõbrast toksilise sõbrani.  

Kui sa peaksid ütlema, et sind võeti tööle sinna, kuhu sa nii väga tahtsid saada. 

Siis positiivne sõber vastab : "Mul on sinu üle nii hea meel!". Ta ütleb seda siiralt ja tunneb sinu üle rõõmu ning kallistab sind. Tema on konstruktiiv-positiivne sõber!

Teine sõber ütleb : "Sa oled seda väärt! " . Seejärel hakkab ta analüüsima, miks sa sellele kohale sobid. Tegemist on passiiv-positiivse sõbraga.

Kolmas ütleb : "Palju õnne!" ja lisab seejärel : "Kahju ainult, et me edaspidi nii tihti enam kokku ei saa! ". Tema on negatiiv-passiivne sõber.

Neljas ütleb : "Tore on!" ja küsib seejärel : " Kuule aga mis sa muidu homme plaanid teha, mul on vaja kedagi, kes tuleks aitaks tapeeti seina panna." . Tema on aktiiv-negatiivne sõber.

 

 

 

Ta tõmbab su energiast tühjaks

Peale seda, kui sa oled temaga koos olnud, tunned sa ennast halvasti ja oled väsinud ning kurnatud. Tuju on läinud, mustad mõtted on peas, raske tunne on südames. Ilma, et sellel kõigel oleks mingit põhjust. Toksiline sõber on tõeline energiavampiir.

 

Sa oled tema pärast pidanud tegema asju, mida sa ei ole tahtnud teha

Toksiline inimene on pannud su elu ohtu või pannud sind riskima ja tunneb ise selle üle uhkust. Ta ületab kiirust autoga sõites, ta läheb puhkama paikadesse, kuhu keegi teine ei läheks, tal on sõltuvusharjumused (alkohol, uimastid...). Ta tõmban su mugavustsoonist välja, et panna su elu ohtu ning sageli vastu sinu tahtmist. Sa ei saa isegi aru, mis sinuga lahti on ja mida sinuga tehakse, sest sul pole aega mõtlemisekski, sinu arvamust ei küsi keegi nagunii. Sind lihtsalt tõmmatakse kaasa.

 

 Sa tunned, et sind on reedetud

Toksiline sõber räägib sind taga sinu selja taga. Keerab sulle käkki kokku. Sa saad seda teada täiesti juhuslikult. Loomulikult eitab ta kõike, tekitades sinus veelgi suuremat segadust. Keda sa pead siis uskuma? Sa oled valmis juba uskuma, et see teine sõber sulle valetas, kes sulle kõike seda edasi rääkis. 

 

 

 

Sa tunned ennast kogu aeg süüdi

Toksilisel sõbral on alati õigus. Niipea, kui midagi juhtub, süüdistab ta sind kõiges. Tema enda süü tõttu ei juhtu kunagi midagi, see on täiesti võimatu. Seega loomulikult on sinu süü, kui midagi juhtus. Ja nii sa tunnedki ennast süüdi, tõstes sellega tema enesehinnangut ja tundes ennast halvemini. 

 

Ta on ebaselge

Ta on väga kaval, ta räägib sulle näo ees ilusaid sõnu ent tema teod ei lähe kokku sellega, mida ta ütleb. Ta ütleb, et sa peaksid võtma enda jaoks rohkem aega, aga ei paku välja, et ta võiks su lapsi hoida. Ta leiab alati häid ja odavaid lennukipileteid, aga ei jaga sinuga oma allikaid. Ta kiidab mediteerimist, ehkki ise ei mediteeri juba enam ammu. Ta räägib, et toetab sind alati, aga kui sul on teda vaja, pole sul teda kusagilt võtta. Sest tal on alati mingi hea põhjus. 

 

Sa ei tea enam ise ka, kes sa oled

Toksiline sõber on tõeline kameeleon, kes räägib sinu elust nagu kõik kuuluks talle. Ükskõik, mida sa ka ei kuule, ei avasta või ei näe, ta räägib ikka nagu oleks tema seda ise näinud, kuulnud ja avastanud. 

 

 



 

 







Kommentaare ei ole