{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lugeja kiri : mu elukaaslane ei viitsi ennast pesta ja ärritub, kui ma talle seda meelde tuletan

    foto : unsplash / christopher lemercier      Andke luge...

 

 

foto : unsplash / christopher lemercier

 

 

 Andke lugejale nõu, kelle probleemiks on see, et mees ei pese ennast.

 

"Ma pean tõesti rääkima, sest ma ei suuda seda enam välja kannatada. 

Ma armastan oma meest küll, selles ei ole probleem. Ma ei kujuta oma elu ilma temata ette ja mingis mõttes mulle tundub, et ma ei peaks tegema nii väikesest asjast nii suurt probleemi ja ma ei tea õieti, kuidas talle sellest rääkida või mida teha. 

Mu mees on must, ta ei pese ennast.

Kõige hullem on see, et tegelikult on ta kogu aeg olnud selline, vähemalt kõik need aastad, mis me oleme koos olnud.

Ainult, et täna sai mul tõesti kõrini sellest olukorrast. Ma tean, et kui ma talle midagi selle kohta ütlen, siis ta ärritub ja ütleb, et ma norin tüli ja näen temas ainult vigu.

Ma olen aastate jooksul kõike proovinud: ostnud talle deodorante, pesemisvahendeid ja kõike, mis ma tean, et talle meeldib. Mina viin ta juuksuri juurde, ostan talle riideid, pesen ta riided ära ka muidugi. 

 

 

Aga hoolimata sellest ei muutu mitte midagi, ta lihtsalt ei pööra sellele tähelepanu. Paar päeva ta üritab, siis jääb see sinnapaika. 

Ta on laisk. Kui ma üritan temaga sellest rääkida, siis tal on alati mingi õigustus, et ta ema ei hoolitsenud tema eest ja ei käskinud tal hambaid pesta, kodus ei olnud neil vannituba, käisid linnas saunas kord kuus jne. 

Ma kirjutan, mis mind kõige rohkem tema juures häirib:

- ta võib olla vabalt 3 - 4 päeva ilma pesemata

- ta ei vaheta mõnikord mitu päeva järjest oma sokke ega aluspesu

- mõnikord unustab ta üldse sokid jalga panna, mille pärast ta jalanõud haisevad päris halvasti. 

- ta ei oska vist paberit õieti kasutada vetsus, sest ta aluspüksid on alati mustad ja kuna käib tihti poolpaljalt ringi kodus, istub alukate väel diivani peale otse, siis kõik haiseb aga ta ise ei saa sellest aru. Ma tõesti vihkan teda sellistel hetkedel.

 

 

- see, mind kõige rohkem endast välja viib, on see, kui ta diivanil teleka ees ennast puudutab igalt poolt ja siis tuleb kööki, ei pese käsi ja sööb, mis ette juhtub. Lapsel ta käsib küll kogu aeg käsi pesta. 

- ja siis on veel palju igasuguseid asju, mis mulle üldse ei meeldi, näiteks see, et ta vetsus käies pritsib põranda täis, kuna tal on kõõmaga probleeme ja ta sügab oma pead kogu aeg, siis on ta riided valget puru täis, mul on häbi teiste inimeste ees ja mul on häbi, kui ta haiseb. Mis puutub küüntesse, siis ei maksa üldse hakata rääkimagi, ta närib oma küüsi teleka ees ja nokib nina. Kõige hullem on see, et ta magab alasti ja kuna ta ei kasuta vetsus paberit, siis on linad kõik määritud. 

Koduste tööde juures ta üritab mind aidata aga teeb asju poolikult: näiteks pühib põrandad puhtaks aga jätab hunniku nurka prügikasti ette ja ütleb, et ta hiljem lõpetab ära aga tavaliselt unustab ta ära. 

Mina pean alati vannitoas tema karvu kokku pühkima, isegi, kui ta katsub veega pesta, ei ole sellest kasu, isegi ta hambahari on peale pesemist ikka hambapastat täis. Teinekord kasutab ta minu hambaharja, ehkki ta teab, et mulle see ei meeldi aga tema ei näe selles mingit probleemi. 

 

 

Kui mina ta riideid kokku ei korja, siis jätab ta nad vedelema, kus aga juhtub. Magamistoas on ta aluspüksid, mis vedelevad õhtul põrandal. Kusjuures järgmisel päeval paneb ta samad jalga. 

Kui ma ütlen, et pangu kohe pesumasinasse oma asjad, siis ühe korra ta paneb aga siis ununeb jälle ära. 

Ma olen ütelnud talle, et ta on must ja et ta haiseb, et mul on teiste inimeste ees häbi. Ma olen teda saatnud vägisi pesema. Saunas ta käib küll aga see on ka kõik ilmselt. Ma ei suuda enam välja kannatada seda haisu ja neid pesemata riideid, mida ta kannab. 

Mis puutub vahekordadesse, siis ta peseb enne ennast aga ma olen ka neid päevi üle elanud, kui ta ei ole ennast pesnud ja ma olen nina kinni hoidnud. 

Ma ei taha talle haiget teha aga ma tunnen ise, et ma ühel hetkel plahvatan, sest ma lihtsalt ei suuda enam edasi nii. 

Mida teie sellest arvate, kuidas teie kodus puhtusega lood on?

 

Kommentaare ei ole