{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toitumisnõustaja soovitused, kuidas muuta oma ainevahetust kiiremaks ja kaotada kaalu

  foto : pexels / Mikhlail Nilov      Kui sul on raske vaba...

 

foto : pexels / Mikhlail Nilov

 

 

 Kui sul on raske vabaneda liigsetest kilodest, on selle põhjuseks võib-olla liiga aeglane ainevahetus. Ainevahetus mängib suurt rolli kaalulangetamise juures. Iga inimese ainevahetus on erinev ja selle tõttu võib mõni inimene süüa kõike ilma, et see tema kehakaalule mõjuks, kuna tema ainevahetus on kiirem ja tänu sellele põletab ta keha ka kiiremini kaloreid. Aeglane ainevahetus aga hakkab rasva ladestama selle asemel, et seda põletada energia kulutamiseks. Seega, kui sul on raske kaalust alla saada, on selle põhjuseks võib-olla see, et su ainevahetus on muutunud aeglasemaks ja selle tõttu ei taha liigsed kilod kaduda. 


Kuidas muuta oma ainevahetust kiiremaks? 

 

1. Tee jõuharjutusi

Lihased põletavad kiiremini kaloreid isegi puhkeseisundis. Treenitud kehaga inimese põhiainevahetus on samuti kiirem. 


2. Tõsta päevast kalorite hulka

Tegelikult ei ole hea ennast näljutada ja äärmuslikest dieetidest tuleks hoopis eemale hoida. Jättes toidukordi vahele või piirates päevast kalorite kogust, kohaneb keha ruttu uue režiimiga ja hakkab rasva ladestama. Et oma ainevahetust taas normaalselt tööle saada, tuleb järkjärgult tõsta päevast kalorite kogust ja süüa kõiki toiduaineid. Tähtis on toituda tasakaalukalt ja mitmekülgselt. 

 

3. Söö päris toitu

Organismil on väga raske seedida töödeldud toitu, mis sisaldab liiga palju suhkrut, küllastunud rasvhappeid ning lisaaineid. Töödeldud toidu söömine muudab ainevahetust aeglasemaks. 

 

 

 

 

4. Söö rohkem valku

Valgurikas toit toidab lihaseid, mida rohkem on sul aga lihaseid, seda rohkem energiat sa kulutad. Keha põletab ka rohkem kaloreid valkude seedimiseks, mis omakorda stimuleerib ainevahetust. 

 

5. Maga piisavalt 

Magamisel on samuti suur roll selle juures, et ainevahetus saaks normaalselt funktsioneerida. Vähene magamine soodustab kaalutõusu. Selleks, et muuta oma ainevahetust kiiremaks, tuleb parandada oma une kvaliteeti. 

 

6. Piira stressi

Stress muudab ainevahetust aeglasemaks, soodustades rasvade ladestumist.  


7. Joo rohkem vett

Piisava vee joomine stimuleerib ainevahetust. Kõige parem oleks juua iga päev vähemalt 1,5 l vett. 


Aeglase ainevahetuse põhjustajaks võivad olla ka hormoontalitluse häired.

Kommentaare ei ole