{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suur vanusevahe : naine, 62-aastane ja mees 34-aastane. "Mu sõbrannad ei saa aru, kuidas ma nii noore mehega saan koos olla."

  foto : unsplash / Centre for Aging Better      Aili on 62...

 

foto : unsplash / Centre for Aging Better

 

 

 Aili on 62-aastane, Marko on temast palju noorem: 34-aastane. Nad kohtusid täiesti juhuslikult toidupoes. 

"Ma olin poes ja siis saimegi Markoga kokku. Mul polnud sellest saati, kui ma oma mehega lahku läksin 46-aastaselt, mitte midagi olnud sellist. Mitte ühtegi suhet. Ma tegin tööd, kasvatasin lapsed suureks ja nii ta läks. Lapsed läksid ükshaaval kodust ära ja ma jäin täiesti üksi. Kui Marko tuli mu ellu, ma tundsin, nagu oleksin ma jälle noor. Ma tundsin ennast ausalt öeldes üle pika aja jälle naisena. No, kui üksi elad, ei pööra ju enam mitte millelegi tähelepanu. See, et Marko mulle tähelepanu pööras, liigutas mind. Ega ma alguses seda tõsiselt ei võtnudki, rohkem naljana. Oleks see asi sellega lõppenud, ikkagi oleksin ma Markole tänulik, et ta üldse minusugust naist nägi. Aga ei, me läksime kohe kohvi jooma ja sellest peale oleme niiöelda koos.

 

 

Aili ei rääkinud kohe teistele Markost. Ta tahtis teada, kui tõsine mees Marko üldse on enne, kui räägib temast oma lastele või vanematele. Jutuks tuligi see alles siis, kui Markoga suhe tõsisemaks läks. Enne hoidis Aili Markot saladuses. Eks ta natuke kartis ka seda, kuidas teised sellesse suhtuvad, et tal on nüüd suhe endast nii palju noorema mehega. Aili lapsed suhtusid aga tema suhtesse Markoga suhteliselt rahulikult, nad olid rahul, et ema ei ole enam üksi. Aili organiseeris kokkutuleku Marko ja oma laste vahel ja kõik said omavahel kohe hästi läbi. Sama võib ta öelda ka oma vanemate kohta. Kõige suuremat pettumust valmistasid Ailile tema enda sõbrannad ja nende suhtumine. Aili tunneb oma sõbrannasid kooliajast saadik ja ikka on nii olnud, et kõik toetavad üksteist. Sõbrannadele rääkis Aili oma suhtest Markoga ühel õhtul veini juues. Sõbrannad küsisid, et kes Marko on, kust ta pärit on, kui vana ja mis tööd ta teeb. Vanusest rääkides Aili märkaski, kuidas näoilmed kohe mossi tõmbusid. Ühe hetke jooksul kaotas Aili praktilliselt kõik oma senised sõbrannad. 

 

 

Aili lihtsalt ei saa aru oma sõbrannade suhtumisest. Ta käis ühe sõbranna juures hiljem, lootusega asjad selgeks rääkida omavahel aga sõbranna ütles selgelt, et ta tunneb, et nii ikkagi ei tehta ja nii noore mehega nende vanuses ei kõlba enam suhelda. Et mu käitumine on alla igasugust arvestust ja et kelleks ma end pean ja kas ma tahan endale põetajat. Et tema küll ega üksi meie ühine sõbranna ei kujuta ette, kuidas ta kutsuks sellist noormeest endale külla. Et see rikuks kõik ära. Ma ei saanudki midagi enda kaitseks öelda. Nad on ühe asja kord endale pähe võtnud, siis nii see jääb ilmselt, mis ma sinna ikka parata saan. Nad oleksid võinud anda Markole ühe võimalude aga nad ei taha isegi temaga tuttavaks saada. Ja mõistavad mind veel hukka seejuures, oleks ma seda arvanud. Peale seda on meie suhted nüüd läbi sõbrannadega ja mind ei kutsuta enam kuhugi kaasa. 

 

 

Aili on sellega nüüd leppinud, sellest on nüüd mitu aastat möödas, kui sõbrannad ta maha jätsid. Aili jaoks oli see väga valus löök. Sõbrannadel on alati ta elus olnud tähtis koht, ta poleks arvanudki, et ta nii lihtsalt kõrvale lükatakse. See on asi, mida ta ei saaks nendele andeks anda isegi, kui võimalus selleks peaks avanema. Viimaste aastate jooksul on Aili tegelenud rohkem iseenda ja Markoga, oma laste ja vanematega, kes vajavad üha rohkem hoolt ja tähelepanu. Ailil on ka teisi sõpru aga see pole see. Muidugi on parem olla selliste inimestega, kes ei mõista teisi hukka ja võtavad teda sellisena nagu ta on. Aga Aili tunneb oma südames, et talle on liiga tehtud. Aili süüdistab oma sõbrannasid, sest tema on ju õnnelik aga sõbrannade tõttu oleks ta peaaegu Marko kõrvale lükanud. Hea on, et ta seda ei teinud. 


allikas : yahoo

 

Kommentaare ei ole