{ads}

HIDE

Viimased

latest

Paarisuhe : 5 käitumishoiakut, mis muudavad tüli ainult hullemaks

    foto : pexels / Pavel Daniliyk    Väga raske on tüli aj...

 

 

foto : pexels / Pavel Daniliyk

 

 Väga raske on tüli ajal teada, kuidas oleks targem käituda ja mida teha, et olukorda lahendada, siis on kindlaid asju, mida teha ei tohiks ja mis muudavad konflikti ainult hullemaks. 

On siis tegemist suurema tüliõuna või tühisema probleemiga, mõnikord võib väiksest asjast saada suur tüli, mis võib võtta palju suurema mõõtme, kui peaks. Kuidas aga teada, mis oli see liigne sõna, mis olukorda hullemaks ajas? Omavahelisi arusaamatusi tuleb ikka ette, sellest ei pääse ilmselt keegi aga alati on võimalik kontrollida olukorda nii, et sellest midagi õppida, näiteks kuulates seda, mida teine inimene sulle ütleb. Isegi, kui sa tunned viha, pettumust ja kurbust, on vaja ennast tagasi hoida normaalse suhtluse säilitamise jaoks. 


Millist hoiakut tuleks vältida tüli korral? 


Paljud meie seast ei tea, mida tähendab normaalne tülitsemine ja selle tõttu lähebki olukord sageli üle käte. Mida teha, et seda vältida? 

 

 

 

Ära heida oma kaaslasele minevikku ette

Ükskõik siis, kas see puudutab tema suhteid vastassooga, peresiseseid asju või muud isiklikku. Parem on mitte selliseid teemasid puudutada. Ära hakka hõõruma oma kaaslasele tema minevikku nina alla selleks, et faktidele toetuda või lihtsalt teisele haiget teha.

 

 

 

 

Ära kasuta selliseid sõnu nagu "alati" ja "mitte kunagi"

Selliseid väljendeid kasutades kipud sa liialdama ja see omakorda muudab olukorda ainult hullemaks. 

 

Ära kasuta vaikimist karistusena ja ära tekita süütunnet teises, et oma tahtmist saada 

See, kui sa keeldud suhtlemast, ei aita teil leida lahendusi oma probleemidele. Kui sa vajad aega, et rääkida rahulikumalt, siis ütle seda oma kaaslasele, nii saate hiljem oma probleemid lahti harutada. 


Ära hakka paralleele tooma ja rääkima muudest probleemidest

Iga asi omal ajal. Lahendagi üks probleem korraga, nii ei teki segadust, mis tekitaksid uusi pingeid. 


Ära kasuta inimese nõrku külgi ja ebakindust tema vastu ära

Ära kasuta teise nõrku külgi ja puudusi relvana tema enda vastu tülitsemise ajal, sa võid sellega teha korvamatut kahju.



Kommentaare ei ole