{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 käsku kõigile, et olla ja jääda nooreks (kohustuslik lugemine nii naistele, kui meestele)

foto : unsplash / Priscilla du Preez     1. Hoolitse enda e...

foto : unsplash / Priscilla du Preez

 

 

1. Hoolitse enda eest. Vaata üle, kuidas sa välja näed. Pane ennast riidesse nii nagu läheksid sa külla või peole. Elu ongi üks suur pidu! Vaata üle oma soeng ja igapäevane riietus - kõik peab olema puhas, kena ja maitsekas. Et su peegel ja teiste silmad tunneksid rõõmu sind nähes.

 

2. Ära sulge ennast oma koju ega oma tuppa. Ära mängi erakut ja vabatahtlikku vangi. Mine tänavale või loodusesse. Sest seisev vesi läheb hallitama ja seisev masin rooste.


3. Armasta sporti teha sama palju, kui iseennast. Natuke võimlemist ja kõndimist sees või väljaspool kodu ei tee halba. Või siis teha uks lahti, kasta roosid ära, vasta telefonile, tantsi või kui sa oled üksi, tee ükskõik mida, mis aitab sul diivanilt või voodist püsti tõusta. Igavuse vastu aitab ettevõtlik vaim.


4. Väldi vanade inimeste hoiakute ja žestide tegemist, mis tõmbavad sind ainult allapoole. Pea longus, selg kühmus, lohisevad jalad. Ei! Ole nii, et teised sind kiidaksid möödaminnes : "Nii sirge seljaga meesterahvas!", "Nii kaunis proua!". Ära unusta ära, et halle juukseid on võimalik värvida. Kortse võib peita aga laia naeratuse taha. Jalgade lohistamine on aga märk vanadusest.

 

 


5. Ära räägi oma vanusest ja ära kurda oma terviseprobleemide üle (on sul siis ka päriselt muresid või kujutad sa ise endale seda ette). Sa jääd ise ka ühel hetkel uskuma, et oled palju vanem ja haigem, kui sa tegelikult oled ja inimesed hakkavad sind ignoreerima. Sest paljud ei jaksa kuulata kogu aeg teiste tervisehädasid. Kui sinult küsitakse, kuidas sul läheb, siis vasta : "Väga hästi! Lausa suurepäraselt!"


6. Kõige tähtsam on olla optimistlik. Teha ka halval ajal hea nägu. Ole positiivne ka teisi kritiseerides. Pane head tuju oma sõnadesse. Katsu rõõmsam välja näha. Ole armastusväärne ja hea teiste vastu. Ära ole vana ja kibestunud. Me oleme täpselt nii vanad, kui me oma hinges olla tahame. Vanadus ei ole aastate küsimus, vaid meeleseisund. Süda ei vanane (ainult nahale tulevad kortsud).


7. Katsu olla iseendale ja teistele kasulik. Sa ei ole parasiit ega elupuult murdunud oks. Ole nii iseseisev ja sõltumatu, kui võimalik. Ja aita, aita naeratuse, nõuande, teenega. Avades ennast teistele, lõpetad sa mõtlemise selle peale, kui üksi, õnnetu ja masendunud sa oled. Kui pähklikoor avaneb, tuleb mandel välja. 

 

 


8. Tööta oma käte ja oma peaga. Töö on kõige parem teraapia. Igasugune töö on hea : intellektuaalne ja kunstiline. Tee midagi - ükskõik mida ja kõike, mida sa saad. Selleks või olla mõni kunstiline tegevus, raamatu lugemine, hea telekasaate vaatamine, muusika kuulamine. Töö aitab kõikide probleemide vastu. 


9. Hoia oma suhteid heade ja soojadena. Eriti neid, mis on sinu koduseinte vahel. Kutsu oma lähedased kokku. See on võimalus olla koos laste, noorte ja täiskasvanutega. Ela koos nendega, aga ära sekku nende probleemidesse, kui nad just ise ei tule sinult nõu küsima. Katsu järgida seda nõuannet : "Näha, kuulda ja olla vait."


10. Ära mõtle, et vanasti oli elu parem. Ära mõista kogu maailma hukka ja ära ole liiga kriitiline oma elu suhtes. Ära ütle kogu aeg : "Praegusel ajal on kõik nii halvasti.", "Vanasti ikka oli kõik parem.". Ära ela mälestustes, vaata tuleviku poole naeratusega. Sea endale uued eesmärgid, tee plaane, unista. Ole alati positiivne ja mitte kunagi enam negatiivne ega kibestunud. Iga inimene, keda sa kohtad, peab olema nagu kuu, mis valgustab või päike, mis annab sooja

Kommentaare ei ole