{ads}

HIDE

Viimased

latest

Põhjused, mis ajendavad meest petma

    foto : pexels / Spencer Selover   Neid põhjuseid, mis meest ajendavad truudust murdma ja oma naist petma, on lugematul hulgal. ...

 

 

foto : pexels / Spencer Selover

 


Neid põhjuseid, mis meest ajendavad truudust murdma ja oma naist petma, on lugematul hulgal. Ja lisaks sellele ei omasta mehed suurt tähtsust ühele juhuslikule üheöösuhtele, nad leiavad, et seda ei saa võrreldagi aastatepikkuse armukesepidamisega. 

Millised põhjused siis veel ajendavad mehi petma?


"Juhtus nii kogemata"

Tegemist on juhusuhtega, mis leidis aset täiesti ootamatult. Selline petmiseviis on ka kõige levinum. Süüdistada saab selles ainult juhust, tegemist ei olnud ettekavatsetud petmisega: mehed leiavad õigustust oma teole, öeldes, et neid ajendas uudishimu või siis oli tegemist äkilise külgetõmbe või kirehooga, mis viis mõistuse. 


Regulaarne petmine ehk seelikukütt

Selline mees petab oma naist lühemate või pikemate perioodide kaupa. Sageli puudutab see mehi, kes murravad truudust mõnel olulisel eluhetkel: isaks saamine, töökoha kaotus või siis ametitõus. 

Sellised mehed ei suuda tavaliselt jääda truuks ühele ja ainsale naisele ja selle tõttu petavad nad teda regulaarselt. Põhjus seisneb selles, et nad kardavad end siduda või ei ole rahul oma suhtega. Või siis tahavad oma partnerite nimekirja täiendada.


Armuke või kõrvalsuhe

Sellistest teemadest räägitakse kõige rohkem ajakirjanduses ehkki tegemist on tabuga. Meie ühiskonnas on tavaks elada nii, et ühes peres on üks naine. Mõned mehed suudavad aga elada kaksikelu ja pidada kõrvalt ka armukest. Või siis on neil kõrvalsuhe ja teine pere, kes elab esimese pere olemasolust teadmatuna täiesti rahulikult. Mõnel mehel on niimoodi veel mitu armukest, mitte üks ja ainus. Sellised mehed ei peta üksnes oma naist, vaid nad investeerivad oma suhtesse ka sentimentaalselt. Nad tahavad armastada ja olla armastatud. 

 


Suhtekriis

See on kõige levinum vabandus: kasutades ära seda, et suhtes on raskusi ja probleeme, hakkab mees oma ellu vaheldust otsima mujalt, huvitudes rohkem teistest naistest. Ehkki ta pole kindel oma tunnetes nende teiste vastu, siis katsub ta vähemalt testida oma tundeid teise käte vahel. 


Puutumatu naine

See on petmine, mis leiab aset liigsest armastusest oma naise vastu. Selline asi võib juhtuda, kui mees liiga palju oma naist idealiseerib nagu elukaaslast ja ema. Tal võib tekkida raskusi, et näha naised ihaldusobjekti. Ja sellisel puhul ei jää tal muud üle, kui petta oma naist, see aitab tal oma fantaasiaid ellu viia, mida ta oma naisega ei saa. Selline asi võib juhtuda näiteks peale rasedust. Kui naine saab emaks, siis on mõnedel meestel vaja aeg selleks, et hakata oma naist vaatama, kui seksuaalpartnerit. 


Rutiinist ja üksluisest elust vabanemine ja oma suhtele värskuse andmine

Mõnede meeste jaoks on rutiin ja kindel elu liiga igav ja tüütu. Selline elu tekitab  neis masendust. Selleks, et hingata taas, otsustavad nad petta oma naist kellegi teisega. Petmine on seega nagu mingi test, mis aitab  neil kindlaks teha, et nad on ikka veel piisavalt mehed, kes armastavad tegelikult ainult oma naist. 


Truudusetuse paradoks

Mida ka ei arvata, siis truudusetu mees (välja arvatud muidugi krooniline petja) ei ole kunagi rahulik või kerglane. Truudusetus tekitab süümepiinu ja truudusetu mees mõtleb tihti oma käitumise ning suhte üle järele. See võib talle pikemas perioodis kasuks tulla. Ja see ongi paradoksaalne, juhuslik truudusemurdmine võib olla heaks võimaluseks, mis aitab mehel aru saada, mis tema jaoks tegelikult tähtis on ning muuta oma suhet paremaks. 

 

Tõelised põhjused, miks mees oma naist petab

 

Sest suhe on halb

Kõik kooselus ettetulevad raskused: tülid, vaidlused, igapäevane elu... Mees lihtsalt võtab kätte ja läheb mujalt otsima seda, mida ta oma kaaslaselt enam ei saa: rahuldavat seksuaalelu naisega, kes teda mõistab, kuulab ning kellele ta ei pea kogu aeg aru andma.

 

Selleks, et ennast rahustada

Mees võib olla õnnelik oma naisega ja armastada teda, ent sellest hoolimata murda talle truudust. Ta tahab endale tõestada, et ta on piisavalt mees, et saada endale ka teisi naisi ja et ta on võimeline ka neid teisi rahuldama. Ta tahab tunda, et ta meeldib naistele ja et ta võib endale saada ka teisi peale oma naise.

 

 

Selleks, et kedagi õnnelikuks teha

Suhe on teineteise peegel. Kui mees näeb peegelpildis rahulolematut naist, keda miski õnnelikuks ei tee, siis võib ta minna mujale vaatama, et leida selline naine, kes teda paremini hinnata oskaks.  


Selleks, et keelust üle astuda

Sellisel puhul on kiusatus lihtsalt liiga suur. Kõik, mis on keelatud, pakub pinget ja tõstab naudingut. Sellega kaasneb ka risk, erutus ja võimutunne. Lisaks peab kõik jääma võimalikult salajaseks. 


Naudingu pärast

Truudusetus ei ole tingimata märk sellest, et mees oma hinges kannatab või on tal rasked ajad. Võib ka juhtuda, et mees petab lihtsalt naudingu pärast. Nii lihtne see ongi. Kui tal on liiga suured soovid, mida oma naine ei suuda rahuldada, siis läheb mees mujale otsima, sest tema arvates on elu täis uusi võimalusi ning kohtumisi, ootamatuid olukordi ning armastust. 

 

Lõpetuseks

Meie ajal on võimalik oma soove kiirelt rahuldada ja ilma igasuguse ooteajata. Kõike saab osta ja kõike on saadaval. Truudus ei ole enam moes. Me mõtleme üha rohkem ja rohkem oma isiklike soovide rahuldamise peale, tehnoloogiavahendid aitavad meil jääda seejuures diskreetseks ja tegutseda märkamatult. Tähtis on siiski mitte unustada täiesti oma väärtushinnangud ja panna oma prioriteedid paika enne, kui on liiga hilja, enne, kui sa oled kaotanud need, kes on sulle kallid.



 



 

Kommentaare ei ole