{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sa "emmetad" oma meest

foto :unsplash / Cottonbro Studio      Oma elukaaslase emme...

foto :unsplash / Cottonbro Studio

 

 

 Oma elukaaslase emmetamine ei ole hea asi, see ei tee head sulle endale ega teie suhtele. Majapidamisega seotud tööd ei saa kunagi otsa, pereelus on vaja alati midagi organiseerida ja planeerida, lisaks panna arsti ja juuksuri juurde ajad kinni... 

Kui üks partneritest võtab kõik kohustused enda peale kas siis teadlikult või mitte ja hakkab oma kaaslase "lapsevanemaks", kasvab koos sellega tema vaimne stress ja suhe võib minna tasakaalust välja. Sellise "lapsevanema "rolli võivad enda peale võtta nii naised, kui mehed. Põhjused on erinevad. Naiste puhul näiteks on sageli tegemist sooviga kellegi eest hoolitseda või siis näidata, et ta on targem ja teab paremini, mis on hea ja mis mitte. Millised märgid viitavad sellele, et sa 'emmetad' oma kaaslast?


1. Sa pead talle kogu aeg meelde tuletama tähtsaid asju

Nagu ei oleks ta piisavalt suur, et ise meeles pidada kõike. Sa lihtsalt tahad ennetada, et probleeme ära hoida. 


2. Sa teed tema eest kõik ära

Sa teed kõik tema eest ära, et ta oleks kergem. Sa oled harjunud kõik ise ära tegema, ükskõik, siis kui väsinud sa ka ei ole ja kui suur su töökoormus ei ole. Sa hoolitsed üleliia oma kaaslase eest. Sa hoolitsed selle eest, et ta ennast ära ei koormaks, et ta ei peaks tegema asju, mida talle ei meeldi teha, sest ta väsib ruttu või ei oska teha nii hästi nagu sina, vähemalt ei ole sa kunagi rahul.

 

 

 

 

3. Sa võtad kõik otsused vastu teie mõlema eest

Sa oled harjunud, et sinule jääb viimane sõna ja et sina otsustad, sest sina tead ju kõige paremini. Su kaaslane on natuke saamatu, tal läheb aega, ta ei tea ise ka... Või siis tahad sa kontrollida sellega kõike, nii on sul olukord silma all ja püksid sinu jalas.

 

4. Sina ütled, mida teine peab tegema

Nagu arvaksid sa, et ta ei tea, mida teha on vaja. Ja kuna sina oled "täiskasvanu", siis tead sa paremini, kui tema, sest sul on rohkem kogemusi ja sa tead paremini, kuidas teha. 

 

5. Sa lõpetad laused tema eest

Sa oled harjunud tema eest rääkima või siis isegi katkestama tema juttu. Ka see on märk, et sa teda emmetad. See näitab, et sa oled natuke autoritaarne isik ja sinul on sõnaõigus. 

 

Kui see kõik tuleb sulle tuttav ette, siis tea, et kunagi pole liiga hilja, et ennast muuta. Selle jaoks peate te mõlemad olema valmis muutusteks. 


Kommentaare ei ole