{ads}

HIDE

Viimased

latest

Jook, mis teeb nooremaks ja aitab kaalust alla saada

  foto : unsplash / Mutzii     Seller ei ole ilmselt kõige ...

 

foto : unsplash / Mutzii

 

 

Seller ei ole ilmselt kõige hinnatum köögivili, sest paljud ei teagi, kui kasulik varsseller tegelikult  tervisele on. Tervisliku toitumise sõbrad aga teavad ja tunnevad varsselleri väärtust, lisades seda roheliste köögiviljasmuutide ja mahlade sisse. Sellerimahla võib juua nädala või kuu pikkuste kuuridena, sest mahl on organismi puhastava toimega. Varsseller on kalorivaene nagu enamik rohelist värvi köögivilju, sisaldades rohkelt vett (95%) ja kiudaineid. Selleris leiduvad kiudained aitavad parandada seedetööd, säilitada soolefloora head tervist ning reguleerida veresuhkru taset. 

Varsseller on samuti väga hea vitamiiniallikas, sisaldades palju A-vitamiini. Tegemist on antioksüdandiga, mis aitab võidelda vabade radikaalide vastu ning stimuleerida rakkude uuenemist. 

 

 

Vedelal kujul mahlana ongi kõige kasulikum puu- ja köögivilju tarbida, nii varustad sa oma keha kasulike mikrotoitainetega. Ãœks klaas (250/300ml) mahla sisaldab keskmiselt 3-4 puu- või köögivilja, mida organismil on palju kergem seedida, kui tahket toitu. 

Köögiviljamahlad on veel selle poolest kasulikud, et nad ei sisalda palju suhkrut. Mahla valmistatakse tooretest köögiviljadest, seega on kõik kasulikud vitamiinid alles. Võrreldes teiste köögiviljadega ei ärrita varsseller sooletikku ja on mahedam soolestiku limaskesta jaoks. Muidugi mingi imerohuga tegemist ei ole. 

Inimese keha oskab ennast väga hästi ise puhastada. Tervisliku ja mitmekesise toitumise puhul ei ole vaja teha mahlakuure läbi selleks, et keha mürkainetest puhastada.

 

Kommentaare ei ole