{ads}

HIDE

Viimased

latest

Horoskoop : põhjus, miks Jäära tähemärk on esimene astroloogiline märk

    Oled sa mõtelnud näiteks, miks astroloogiline aasta ei alga Kaljukitse tähemärgiga, nagu kalendri uus aasta algab jaanua...

 


 

Oled sa mõtelnud näiteks, miks astroloogiline aasta ei alga Kaljukitse tähemärgiga, nagu kalendri uus aasta algab jaanuarist? 1. jaanuaril on Päike alles Kaljukitse märgis, seega loogiliselt võttes peaks just tema olema kõige esimene märk. Astroloogias ei ole kõik nii lihtne nagu pealtnäha paistab. Astroloogia on natuke keerulisem. Astroloogia on tuhandeid aastaid vana, seega see, mis meile - tänapäeva inimestele - tundub igati loogiline ja enesestmõistetav täna, ei omanud mingit tähtsust antiikaja astroloogide jaoks. Vaatame aga lähemalt, millisel põhjusel on just Jäära tähemärk sodiaagiringi esimene. 

Meil praegu kasutusel olev Gregoriuse kalender, mis algab 1. jaanuariga, võeti kasutusele alles XVI. sajandil ehk siis tegelikult mitte nii väga ammu, kui võtta arvesse, et astroloogia on olemas olnud juba üle 5000 aasta. Selle tõttu ei olegi sodiaagikalender sama, mis meie kalender, kuna antiikajal ei alanud uus aasta talvisel ajal. Sellel ajal algas uus aasta kevadel, kui Päike jälle ennast rohkem näitama hakkas. 

 

 

Seega algab uus astroloogiline aastaring kevadel. Miks aga Jäära märgiga? Kuna kogu ülejäänud sodiaagimärkide rida on väga sümboolne, poeetiline ja isegi kirjeldav. Sodiaagiring ei ole üksnes konstellatsioonide kogumik : tegemist on terve jutustusega ehk looga. Ja see lugu algab suure sündmusega ehk siis sellega, kui Päike siseneb Jäära märki. 

Jäära tähemärk on energiline ja tegus. Jäär on uute alguste märk, ta on esimene. Jäär ei püsi pudelis ka paigal, ta on võimeline suurteks tegudeks. Seda enam, et Jäära märki valitseb tegevuse ja ettevõtlikkuse planeet Marss ise. Jäär ei karda midagi, ta tegutseb sageli mõtlematult aga viib oma ettevõtmised alati ellu. Peale seda, kui Jäär on tõrviku põlema pannud, annab ta teatepulga edasi rahulikule Sõnnile, seejärel on Kaksikute kord võtta jälle omakorda valitsemine üle. Ja nii edasi, kuni Kalade märgini välja, Kalad on aga sodiaagiringi viimaseks märgiks, kellega lõppeb üks astroloogiline aastaring ja algab uus.

Kommentaare ei ole