{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et sa oled keskmisest intelligentsem

foto : pexels / Cottonbro Studio      Intelligentsuse tasem...

foto : pexels / Cottonbro Studio

 

 

 Intelligentsuse taseme mõõtmiseks on võimalik küll teha IQ-teste ent mõningaid intelligentsuse vorme on väga raske mõõta. Mõnikord väljendub intelligentsus läbi üsna veidrate omaduste. Kui sa oled sageli tabanud end mõttelt, et miks sa küll teistest erined, siis võib selle põhjuseks olla lihtsalt see, et sa oled keskmisest intelligentsem inimene. Millised märgid näitavad, et sa oled teistest intelligentsem? 


1. Sa unistad palju

Sa oled mitu korda keset jutuajamist hakanud mõtlema hoopis muudele asjadele. Vaadanud aknast välja ja hakanud unistama nagu ei pakuks vestluskaaslane sulle mitte mingisugust huvi. See pole sugugi märk sellest, et sa oled viisakuseta, vaid hoopis viitab sellele, et sa oled keskmisest intelligentsem. Unistamine on seotud loominguga, loomeinimesed on aga sageli kõrgema potentsiaaliga. Lase oma mõtetel uidata ja tuuluta oma pead, see toob sulle uusi mõtteid ja ideid pähe ning aitab leida ka lahendusi oma probleemidele. 


2. Sa räägid iseendaga

Iseendaga rääkimine võib tunduda küll üsna veider aga ometi on ka see märk inimesest, kelle intelligentsuse tase on keskmisest kõrgem. Endaga rääkimine on mitut moodi kasulik, näiteks aitab see luua mõtetes korda, valmistuda tulevasteks sündmusteks ennast ette ja isegi kontrollida oma emotsioone. 


3. Sa heidad hilja magama

Ehkki enamik inimesi arvab, et hiline magamaheitmine on halb harjumus, on ka see tegelikult märk keskmisest kõrgemast intelligentsuse tasemest. Teadlased kinnitavad, et kõrge IQ-tasemega inimesed heidavad väga hilja magama. 

 

 


4. Su kodus valitseb korralagedus

Teadlaste sõnul elavad loomeinimesed sageli kodus, kus valitseb korralagedus. Seega ärge mõistke hukka neid, kelle kirjutuslaud on alatasa pabereid täis, sest selgub, et ka see on märk kõrgemast intelligentsusest. 


5. Sa oled teadmistehimuline

Sa esitad palju küsimusi, tunned huvi, otsid vastuseid ja kaalud kõiki ideid. Sul on suur teadmistejanu ja sa katsud kõike mõista ning kõigest aru saada. 


6. Sa oled pigem üksik

Intelligentsed inimesed vajavad palju aega iseenda jaoks. Nad peavad olema üksi või väikeses seltskonnas. Nad vajavad aega mõtlemiseks ja analüüsimiseks. Nad hindavad kõrgelt neid hetki, mil saavad olla üksi. Kui sulle meeldib olla üksi, siis ära arva, et sa oled imelik, sa oled lihtsalt tark inimene. 


7. Sul on pea pilvedes

Kui mõni peab seda puuduseks, siis teaduslikud uuringud on näidanud, et tegelikult on ka see märk intelligentsusest. Informatsiooni unustamine võimaldab teha peas ruumi palju olulisematele asjadele. 

 

 


8. Sulle meeldivad mõistatused ja sõnamängud

Ka see on märk intelligentssusest. Mõistatuste lahendamine viitab ka sellele, et sa oskad näha probleeme läbi teise vaatenurga. 


9. Sa oled kameeleon

Üks kõige olulisematest märkidest, mis viitab intelligentsele inimesele, on oskus kohaneda iga olukorraga. Kõrge potentsiaaliga inimesed oskavad ära kasutada kõiki häid võimausi ja olukordi. Nad on avatud muutustele, uutele kogemustele ja võimalusele midagi õppida. 


10. Sul on kinnisideed mõningate teemade suhtes

Kui sa satud millegi otsa, mis sind köidab, võib sellest saada täiesti kinnisidee sinu juures ja nii, et sa mõtled selle teema peale terve päeva. Ka see võib olla märk kõrgemast intelligentsist. Tarkadel inimestel on kalduvus rääkida suure õhinaga asjadest, mis pakuvad neile huvi. Nad on valmis rääkima tundide kaupa asjadest, mis neid köidavad.

Kommentaare ei ole