{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 soovitust, kuidas olla õnnelikum

  foto : pexels / Cottonbro Studio      Optimistlik...

 

foto : pexels / Cottonbro Studio

 

 

 Optimistlikum ellusuhtumine aitab olla õnnelikum. Oskust näha rohkem head, kui halba, tuleb harjutada iga päev. Psühholoog Cécile Neuville (Positiivne psühholoogia) jagab soovitusi, kuidas olla õnnelikum. 


Kui sa peaksid sattuma mõnda keerulisse olukorda, kas sa siis näed asju pigem halvas või heas valguses? Me oleme kõik mingil määral optimistid, sõltuvalt meie geenidest ja kasvatusest. Optimism on aga võime näha seda, mida elul pakkuda on, kõiki võimalusi ja võtta sellest parimat - see võib puudutada minevikku, olevikku või tulevikku, iseennast, teisi või ümbritsevat keskkonda. Hea uudis on aga see, et optimismi on võimalik õppida. 


Ümbritse ennast positiivsete inimestega

See, kui sa ümbritsed end positiivsete ja optimistlike inimestega, aitab ka sinul muutuda optimistlikumaks. Optimism on nakkav, täpselt samamoodi nagu negatiivne hoiak. Positiivsed ja rõõmsad inimesed, kellel on oskus näha rohkem head, kui halba, mõjutavad ka meid ja meie eluvaadet. Kui sa tahad olla optimistlikum, siis mine otsi positiivseid inimesi ja hoia negatiivsetest eemale. 

 

 


Iga päev mõtle kolmele heale asjale

Iga õhtu mõtle kolme positiivse hetke peale, mida see päev sulle tõi. See on väga hea harjutus positiivses psühholoogias, mis aitab optimismi külvata. Kui alguses pead sa ennast selleks natuke sundima ja nuputama, millised hetked üldse olid head selles päevas, siis aja jooksul muutub see harjutus juba lihtsamaks. Isegi, kui sul on raske päev seljataga, siis tähtis on ikkagi mõtelda kolmele asjale, mille eest sa oled tänulik. Kes sind aitas selle päeva jooksul? Millised jutuajamised aitasid sul enesetunnet parandada? Sa võid oma häid hetki jagada ka oma pereliikmete või sõpradega. 


Õpi positiivset üldistama ja negatiivset vähendama

Optimism aitab näha rohkem positiivset. Iga tore sündmus mõjutab positiivselt kõiki teisi valdkondi. Näiteks mõni hea uudis, mille sa said kodus, aitab sul olla rõõmus ka töö juures. Negatiivset peab õppima aga piirama. Kui töö juures on probleeme, siis jäägu need mured töö juurde, ei maksa koju probleeme juurde tuua. 

 

 

 


Pane oma õnnehormoonid tööle juba hommikul

Selle jaoks soovitab spetsialist alustada iga uut päeva naeratusega. Hommikul, niipea, kui sa silmad avad, naerata (isegi, kui sa pead selleks ennast sundima) ja mõtle kellegi peale, kes on sulle kallis või tähtis. Või mõtle millegi meeldiva peale, mis teeb su meele rõõmsaks ja tuju heaks, mis sulle meeldib, mis teeb sulle head. Kõik see mõjutab kogu su ülejäänud päeva. 

Keha registreerib hommikul kõik esimesed emotsioonid ja tunded, et siis päeva jooksul neid korrata alateadvuslikult. See väike rituaal on väga kasulik, sest see paneb keha õnnehormoone tooma ja aitab hoida positiivset hoiakut. 


Lülita ennast positiivsele lainele

Selle jaoks aitab väga hästi mediteerimine või siis see, kui sa võtad aega iseendale, et lülitada end positiivsele lainele. See aitab keskenduda rohkem positiivsele, kui sa tunned, et negatiivsuse nõiaring saab sinu üle võimust. Sa ise valid, kas sa tahad muretseda ja olla negatiivne või parem positiivne ja optimistlik ning õpid tänu sellele oma mõtteid paremini kontrollima. 


Allikas : cosmopolitan

Kommentaare ei ole