{ads}

HIDE

Viimased

latest

Levinud suhtemüüdid, mida ei maksa uskuda

  foto : pexels / Cottonbro Studio      Armastust kaldutaks...

 

foto : pexels / Cottonbro Studio

 

 

 Armastust kaldutakse tihti üle idealiseerima tänu sellele, mida me filmidest näeme ja raamatutest loeme. Ja selle tõttu tekivadki müüdid. Need suhtemüüdid romantilise armastuse kohta ongi süüdi selles, et meil on nii suured ootused ja nõudmised oma kaaslase suhtes ning mis tekitavad pettumust, kui päris elu ei vasta ettekujutlustele. 


Millised on kõige levinumad suhtemüüdid? 


Hea suhe ei nõua pingutusi, see toimib ise

Me oleme harjunud mõtlema, et kui suhe on tugev ja normaalne, ei nõua see mingeid pingutusi. Tegelikult on nii, et meid ei valmistata ette selleks, et iga hea suhe vajab pingutusi ja selles teadmatuses on süüdi kultuur, kasvatus ja isegi vanemad. Normaalne suhe on nagu iluaeg, mis on silmale ilus ilus vaadata. Kui palju sellise aia rajamine ja sellise aia eest hoolitsemine on nõudnud aga vaeva? 


Kui inimesed ikka tegelikult ka teineteist armastavad, siis teavad nad, mida teine tunneb ja vajab

Ära mõtle, et su kaaslane oskaks sinu mõtteid lugeda. Selline arusaam on pärit lapsepõlvest. Täiskasvanud inimene aga peab olema võimeline rääkima oma tunnetest ja vajadustest.

 

 


Kui on ikka armastust, siis ei kao see kirg mitte kuhugi

Me kaldume mõtlema, et kui me tõesti kedagi armastame, siis ei kao kirg ega soov teise järgi mitte kuhugi. Kui see nii on, siis pole see ilmselt õige suhe. Sest kirg väheneb igas suhtes. Aja jooksul koos igapäevase elu kohustustega jääb partneritel üha vähem aega teineteise jaoks. Kire hoidmiseks saab aga ise midagi ära teha, näiteks hoides intiimsust, samuti teha midagi sellist, mis toob ellu põnevust ja vaheldust. 


Armukadedus on märk armastusest

Tegelikult sõltub armukadeduse tase sinu enesekindluse tasemest. Kui su kaaslane peaks armukade olema, võid sa näidata talle igal võimalikul viisil, et sa temast hoolid aga sa saad varsti aru, et sinu tähelepanust üksi ei piisa selleks, et tema armukadedust ravida.

Kommentaare ei ole