{ads}

HIDE

Viimased

latest

Soovitused, kuidas mitte võtta asju nii isiklikult

foto : pexels  / Karolina Grabowska      See, kui sa kogu a...

foto : pexels  / Karolina Grabowska

 

 

 See, kui sa kogu aeg solvud ja võta asju isiklikult, muutub sulle endale raskeks ja koormavaks, eriti juba sellepärast, et enamikul juhtudest ei ole märkused ja kommentaarid sinu vastu isiklikult suunatud. 

"See, et ta mulle ei vasta, tähendab, et ta ei taha minuga enam suhelda. "

"Kui mu töökaaslane mu meilile ei vasta, tähendab see, et ta on minu peale pahane."

"Ma näen, et need kaks seal sosistavad, kindlasti räägivad nad mind taga."

Mõni ütleb, et need, kes nii mõtlevad, on liiga tundlikud ja teevad ise oma elu raskeks. Muidugi ei ole mõistlik minna iga asja  peale närvi aga kõike südamesse võtta ka ei maksa. Juba sellepärast, et kõik asjad ei ole sinuga otseselt seotud ja lõpuks võib selline käitumine muutuda häirivaks nii sulle endale, kui teistele. Inimest ennast paneb see aga kannatama. Tavaliselt ei oska selline inimene öelda ei, vajab teiste heakskiitu, võib mõtelda hommikust õhtuni selle peale, miks ja kuidas üks asjaolu aset leidis ning olla kogu aeg kaitsepositsioonil. See on loomulik, kui teiste märkused ja sihilik pahatahtlikkus teiste poolt teeb sulle haiget, see aga, kui sa kõike südamesse võtad, ei ole hea. Sest tihti juhtub, et sina ise tõlgendad asju omamoodi ja teised ei tee sulle märkusi selleks, et sind solvata. 

 

 


Liigne tundlikkus

Kui sa võtad kõike südamesse, võtad sa iga väiksematki märkust kriitikana enda aadressil. Sellisel puhul on sul madal enesehinnang, mille põhjust tuleb otsida lapsepõlvest. Võib-olla on jätnud jälje teiste pilkamised ja narrimised ning osaks saanud alandused. Mitmed erinevad traumad võivad tekitada hirmu selle ees, mida teised sinust arvavad. Sa tunned kogu aeg nagu ründaksid teised sind isiklikult. Sa võtad kõike isiklikult ja selle tõttu on ka teistel sinuga raske suhelda, sest sa oled oma uskumustes ja veendumustes kinni ega oskagi näha asju teise inimese seisukohalt. Sa oled kindlalt veendunud, et kõik, mis öeldi, öeldi sinu vastu. Kui sa aga kogu aeg solvud, ei viitsi teised lõpuks enam sinuga suhelda. Ära tunne kogu aeg, et teised tahavad sind rünnata. Katsu midagi muuta, et sellest vabaneda, siis paranevad ka su suhted ja enesehinnang. Teiste õelus ei ole alati sinu isikuga seotud, tavaliset peegeldab see inimese enda probleeme. 




Kuidas sellest vabaneda? 

Katsu meeles pidada, et enamikul puhkudel mõtled sa lihtsalt üle. Inimene, kes tunneb end hästi, ei tunne vajadust teisi kritiseerida. Ära lihtsalt võta kõike nii isiklikult. Kui keegi sinuga räägib - isegi, kui ta peaks nimetama sinu nime - kas siis selleks, et sind kritiseerida või alavääristada või siis lihtsalt selleks, et öelda sulle, kui tore sa oled : kuidas ka ei ole, ta räägib enda elust. Kui sa võtad seda isiklikuna, mida see inimene ütleb, viitab see sellele, et sinu kaitsekilp on auklik ja vajab parandamist. Kui sul on aga tegemist selliste inimestega, pead sa oma kilpi tugevalt käes hoidma. 

Katsu olla üle. Kui keegi sulle vastu ei naerata või ei vasta sinu meilile, ei tähenda see veel, et ta peaks peale pahane olema. Võib-olla on tal lihtsalt nii palju tööd või isiklikud mured. Sellisel puhul pole sellel midagi tegemist sinuga. 

Katsu aru saada, et sa ei saagi kõikidele meeldida. On iseloomujooni, mis meeldivad ühtedele inimestele aga ei meeldi teistele. Eu ongi selline. Katsu meeles pidada, et ka sinul on tugevaid külgi, nii ei saa teiste märkused sulle halba teha. Sinu eneseväärikus sõltub ainult sinust endast, mitte ei põhine teiste arvamusel.

Kommentaare ei ole