{ads}

HIDE

Viimased

latest

Appikarje paarisuhtes : "Meil ei ole enam midagi ühist, ma ei jaksa enam nii!"

    foto : unsplash / Toa Heftiba      Me elame sama katuse...

 

 

foto : unsplash / Toa Heftiba

 

 

 Me elame sama katuse all, magame samas voodis, sööma iga õhtu sama laua taha ja ometi meil ei ole mitte midagi ühist. 

Kas tuleb tuttav ette? Ära muretse, te ei ole ainsad, kes nii tunnevad. Mis aitaks teineteist taas leida? Mis aitaks taastada seda lähedust, mis kunagi teie vahel oli? 


Liina on täiesti tavaline 43-aastane naine, kes on elab oma mehega koos juba 13 aastat. Igapäevane elu läheb kiires rütmis, peres kasvab 2 last, tööasjad võtavad suurema osa ajast. Liina tunneb juba mõnda aega oma südames tühjust ja igatsust millegi järele aga ta ei tea, mida teha, et päästa oma suhet sellest rutiinist ja üksluisusest. Ta armastab oma meest hoolimata kõigest. 

 

 


"Meil ei ole enam midagi ühist"

Selles, et selline tunne varem või hiljem tekkida võib, ei ole midagi erakordset. Sellepärast ei ole vaja ka muretseda, eriti juhul, kui tekib igatsus. Sellisel juhul on see märk, et tuleb tegutseda. Tavaliselt ei veeda me oma kaaslasega suurema osa oma ajast koos vaid oleme eraldi juba oma töö pärast. Selle vähese aja jooksul, mis me koos oleme, räägime me igapäevase elu probleemidest ja kohustustest. Jah, et saate kokku aga te ei veeda aega koos. Ja nii tekibki rutiin ja üksluisus, mis hakkab suhet lämmatama. Jah, te olete koos, aga te sööte ilma omavahel suhtlemata, heidate magama ilma teineteisele silma vaatamata, veedate terve õhtu samas ruumis aga ninapidi telefonis. 

 

 

 

Mida teha siis, et see lõppeks? 

Kõigepealt tuleb selgeks teha, milliste hetkede järgi sa kõige rohkem igatsust tunned? Tee nimekiri. Kas see oli midagi, mida te koos tegite enne? Kas te rääkisite omavahel rohkem varem? Kas te näitasite rohkem oma tundeid välja? Kas ta hoolis sinust rohkem enne? 

Millal asjad teie vahel muutusid? Mille pärast te enam ei tee neid asju koos? 

Kuidas te organiseerite oma nädalaid, nädalavahetusi ja puhkust? 

Mille peale sinu aeg põhiliselt kulub? Millised on sinu prioriteedid? Kelle peale, kuidas ja kuhu kogu su aeg läheb?

See aitab sul selgeks teha, millal sa oma suhte hooletusse jätsid ja millal sa hakkasid vähem tähelepanu pöörama oma kaaslasele. Sest sa võid elada sama katuse all inimesega, kellega sul ei ole korraga enam midagi ühist, sest lihtsalt teised asjad on hõivanud sinu tähelepanu. Ja selle tõttu ei jaga te enam oma aega. 

 

 


Võta aega 

Kõigepealt tuleb sul koostada nimekiri kõigest sellest, mida sa tahaksid oma kaaslasega koos teha : vaadata filmi, minna välja sööma, minna koos matkama või jooksma, rääkida oma päevastest muljetest... Ja seejärel kasuta oma kujutlusvõimet ära. Sa ei pea kohe kõiki oma soove ellu rakendama. Selle jaoks, et rohkem aega koos veeta, ei pea sa minema Bahama saartele, te peate lihtsalt veetma ühe päeva koos. Koos olemine tähendab aga ka oma suhte eest ja teineteise eest hoolitemist. Selle jaoks peavad mõlemad pingutama ja mõlemad peavad olema vabad. 

Samuti on iga paari jaoks tähtis, et oleks olemas ühiseid plaane : lühemaajalisi plaane, pikemaid plaane jne. Mõned plaanid on küll pelgalt unistused, need võivad olla seotud kolimise või reisimisega. Aga miks mitte õppida ära mõni võõrkeel, uus harjumus või hakata koos sporti tegema? 

Sul on kõik võimalused, et muuta oma suhet paremaks.


 

Kommentaare ei ole