{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et su nahk ei ole piisavalt niisutatud ja kannatab liigse kuivuse käes

  foto : unsplash / Matthew Tkocz      Piisav vedelikukogus...

 

foto : unsplash / Matthew Tkocz

 

 

 Piisav vedelikukogus tagab ilusa, särava ja elastse näonaha. Seda, et nahk kannatab vedelikupuuduse all, juhtub sageli ja seda sõltumata nahatüübist (kuiv, rasvane või kombineeritud). Õnneks leidub sellele probleemile lahendus vastupidiselt kuivale näonahale, mis on juba geneetiline. Millised märgid viitavad sellele, et su nahk ei ole piisavalt niisutatud? 

 

Väsinud ja jumetu nahk

See on esimene märk, mis viitab sellele, et nahk kannatab vedelikupuuduse käes. Naha pind ei ole sile vaid karedam, naha vereringe ei toimi nii nagu vaja ja selle tõttu ei saa nahk piisavalt toitaineid ning hapnikku, rakkude uuenemine on aeglasem surnud naharakkude tõttu. Selle tõttu paistab nahk jumetu ja väsinud. 

 

Kortsude ja kortsukeste teke

Piisav vedelikukogus muudab naha pringiks ja elastseks. Kui nahk kannatab vedelikupuuduse käes, kaob naha elastsus, nahk lõtvub ning naha pind muutub ebaühtlaseks. Selle tõttu paistavad vananemismärgid palju rohkem silma. Selle vastu aitab, kui juua rohkem vett ning hoolitseda naha eest niisutavate ja hüaluroonhapet sisaldavate kreemide ning seerumitega. 

 

Naha tundlikkus 

Vedelikupuudus muudab naha nõrgemaks ja vastuvõtlikumaks, soodustades põletiku teket. Selle tõttu hakkavad rasunäärmed tootma liigset rasu, mis ummistab poore, põhjustades erinevaid nahaprobleeme. 

 

Kommentaare ei ole