{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuivad ja tuhmid juuksed : 9 nippi, mis muudavad juuksed pehmeks ja säravaks

      Foto : unsplash / Element5 Digital Ilusaid ja säravaid...

 

 

 

Foto : unsplash / Element5 Digital

Ilusaid ja säravaid juukseid polegi nii lihtne saada, sest tänu külmadele ilmadele ja vähesele päikesevalgusele muutuvad juuksed kuivadeks ja tuhmideks. Ja see on märguandeks, et su juuksed ei ole enam terved. Juuksekiud võivad olla kahjustatud, kannatada niiskuse puudumise või siis rauavaeguse tõttu. Me ei mõtle sellele just tihti aga meie juuksed peegeldavad meie üldist tervist. Seega, selle asemel, et tormata juuksuri juurde ja osta kalli raha eest imettegevaid hooldusvahendeid, proovi ära järgmised nipid, mis annavad su juustele tagasi pehmuse ja sära.

Selleks, et juukseid särama saada, pead sa neid kõigepealt niisutama. Nii nagu nahk, vajavad juuksed hoolt. Seega söö iga päev palju häid rasvahappeid (kala, avokaado, oliiviõli, pähklid, mandlid jne) selleks, et su juuksed saaksid piisavalt niisutust.



Kasuta spetsiaalseid hooldusvahendeid ning tee juustele õlivanni (oliivi- või argaaniõliga). Õlivanni niisutab juukseid sügavalt ja annab juustele läike. Sega natuke oliiviõli arganniõliga, kanna juustele ja hoia peas 1 - 2 tundi.  

Või siis tee porgandi- ja avokaadomaski juustele. Porgandimaski tegemiseks sega püreestatud porgand poole avokaadoga ja 1 munakollasega. Sa võid lisada oliiviõli, see muudab juuksed siledamaks. Määri segu juustele ja lase seista 20 minutit.

Loputa seejärel oma juukseid külma veega, see silub juuksesoomuseid ja tagab loomuliku sära. 

Või loputa juukseid äädikaga, mis tagab sulle ilusad ja säravad juuksed. Äädika happelisus aitab siluda juuksesoomuseid ning -kiudusid ja tagab loomuliku sära. Lisa paar tilka äädikat juuksebalsami sisse. 




Samuti võid proovida sidrunimahlaga oma juukseid loputada, see tagab juustele sära. Selle jaoks lisa 1 sidrunimahl liitri vee sisse ning loputa sellega juukseid. 

Ära samuti unustada juukseid igal hommikul ja õhtul korralikult harjata, nii puhastad sa juuksed tolmust ja muust päeva jooksul kogunenud mustusest ning lased juuksekiududel hingata. 

Kui sa oled juuksed ära kamminud, määri juusteotstele natuke juukseõli. Ka see aitab muuta juukseid pehmeks ja säravaks.

 

 


Kommentaare ei ole