{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas võita juurde 20 eluaastat?

    foto : unsplash / Amber Kipp    Kui sa tahad elada kau...

 

 

foto : unsplash / Amber Kipp

 

 Kui sa tahad elada kauem ja olla parema tervise juures, on see artikkel sinu jaoks. Värsked teaduslikud uurimistööd on välja selgitanud, millised harjumused aitavad pikendada eluiga lausa kahe kümnendiku võrra. Tegemist on hea uudisega, mida jagas väljaanne American Society for Nutrition. Kunagi ei ole liiga hilja, et oma eluviise paremaks muuta. Lisaks ei ole see ka ülejõu käiv vaid mõistlik otsus. 


Millised tegurid aitavad võita juurde 20 eluaastat

1. Kehaline aktiivsus

Sport on elu, selles ei ole midagi uut. Regulaarne füüsiline aktiivsus aitab hoida kehalist vormi. Mõtle kasvõi oma keha ja kopsude peale. Täiskasvanud inimestel on soovitatav teha iga nädal 150 minutit sporti.


2. Suitsetamise lõpetamine

Ka see ei ole midagi uut. Suitsetamine rikub tervist ja välimust, olles erinevate haiguste põhjustajaks. Lisaks sellele rikub suitsetamine hambaid ja hambaid. 

 

 


3. Kontrolli stressi paremini

Ka stress rikub nii vaimset, kui füüsilist tervist. Näiteks mõjutab stress seedesüsteemi, põhjustades ärritunud soole sündroomi. Stressi vastu aitab mediteerimine, mis lõdvestab nii vaimu, kui keha. Või siis sporti tegemine.


4. Toitumine

Tervislik toitumine tagab terve keha. Õige toitumine varustab keha vajaliku energiaga, tagades organismi normaalse funktsioneerimise. Nii on kehal kõik, mis vaja, et hoida haiguseid eemal. Jälgi paremini, mida sa sööd. 


5. Alkohol

Öeldakse küll, et väike klaas veini ei tee paha, tegelikult on aga alkohol meie vaenlane. Kõik sõltub muidugi alkoholi tarbimisest. Suures koguses aga võib alkohol tekitada erinevaid patoloogiaid : vähki, seedehaiguseid, vaimseid probleeme...

 

 


6. Magamine

Magamine on tähtis selleks, et hoida tervist ja nooruslikku välimust. Öösel toimib keha nagu tõeline tehas. Keha saab jõudu juurde, sooritades erinevaid missioone. Ka lõunauinak ei ole paha mõte, päevane uinak annab energiat ja aitab paremini vananeda.


7. Suhtlemine

Vähese suhtlemise ja üksildusega kaasneb suurem enneaegse surma risk. Tegemist ei ole küll kõige olulisema punktiga aga tähtis on meeles pidada, et hea seltskond on vajalik selleks, et tunda end hästi. 

Edasi sõltub kõik igast inimesest endast. 


Kommentaare ei ole