{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, mis aitab 50selt kaalust alla saada?

        foto : unsplash / Shashi Chaturvedula Kaalust allasa...

 

 

 

 

foto : unsplash / Shashi Chaturvedula


Kaalust allasaamine nõuab ikka pingutusi ja ei ole kunagi kerge, vanusega muutub see aga aina raskemaks. Hormonaalsete muutuste ja ainevahetuse aeglustumisega ei olegi nii lihtne enam lisakilodest vabaneda. See aga ei tähenda sugugi nagu oleks see täiesti võimatu. Ja igast inimesest sõltub see, milline ta tahab välja näha, kõik inimesed ei soovigi kaalu kaotada, tähtis on ise rahul olla oma kehaga. Millised nipid aitavad aga 50. eluaastates kaalust alla saada? 


Kinoa: sinu parim abiline

Kinoast ehk TÅ¡iili hanemaltsa seemnetest on paljud kuulnud, tänapäeval on ta vallutanud kogu maailma. Kunagi iidsetel aegadel sõid inkad kinoad oma põhitoiduna. Inkade jaoks oli tegemist lausa püha toiduga. Meie päevil peetakse kinoat samuti supertoiduks, sest ta sisaldab kõiki väärtuslikke toitaineid: kinoa sisaldab suures koguses kiudaineid, vitamiine ja mineraalaineid ning lisaks sellele on asendamatu aminohapete allikas. 

 

 

Kinoa aitab aga samuti kaalust alla saada, sisaldades palju valku. Peale 50. eluaastaid tuleks hakata mõtlema rohkem selle peale, kuidas oma ainevahetust stimuleerida. Kiudained aga, mida kinoa sisaldab, parandavad seedimist ja aitavad reguleerida söögiisu. Kinoa aitab samuti organismil mürkainetest vabaneda, mis takistavad tihti kaalulangust teatud vanusesse jõudes.

Kui kinoa näol on tegemist tervisliku toiduainega, mida kõik igas vanuses peaksid sööma, siis sellel on ka oma põhjus. Kinoa on nimelt madala glükeemilise indeksiga, seega ei mõjuta kinoa söömine veresuhkru taset. Kinoa söömine aitab alandada veresuhkru taset. Ja seega hoiab ära ka rasvade ladestumise organismis. Samal ajal, kui magusate toitude söömine põhjustab veresuhkru taseme järsku tõusu, mis põhjustab omakorda väsimust ja närvilisust. 



Kinoa täidab hästi kõhtu ja nii ei lähe sul pealelõunal kõht tühjaks. Lisaks sisaldab kinoa ka magneesiumi, mida me kõik vajame. Magneesium aitab aga reguleerida tuju ja alandada stressi taset.

Kinoa sisaldab ka suures koguses rauda, mida on vaja hapniku transportimiseks. Rauavaegusaneemia sümptomiteks on väsimus ja nõrkus. 

Lisaks sisaldab kinoa ainult tervislikke rasvu, mis on südamele kasulikud. Ära ei maksa unustada ka, et kinoa on gluteenivaba ja seetõttu kergesti seeditav.

Kinoast võib valmistada maitsvat salatit või siis tervislikku putru hommikusöögiks.

Kommentaare ei ole