{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 aastat nooremaks : 10 soovitust, kuidas näha noorem välja

    foto : unsplash / Larisa Birta   Mis oleks, kui oleks v...

 

 

foto : unsplash / Larisa Birta

 

Mis oleks, kui oleks võimalik näha noorem välja ilma ilukirurgia abita? Oodates, kuni teadlased leiutavad nooruseeliksiiri, on siin 10 soovitust kõikidele neile, kes tahavad nooremad välja näha.


1. Hoolitse oma naha eest

Väsinud, tuhm, kuiv ja jumetu nahk lisab aastaid juurde, muutes inimest vanemaks. Teadlaste sõnul võib inimene näha 10-12 aastat noorem välja sõltuvalt sellest, kui ühtlane jume tal on. Ainuüksi sellepärast on väga oluline oma naha eest hoolitseda, niisutada ja äratada nahk üles õigete hooldusvahendite abil. Eesmärk on võidelda samal ajal kortsude vastu ning muuta jumet ühtlasemaks. 

Sa pead kasutama oma nahatüübile mõeldud hooldusvahendeid : näomaski, päevakreemi, öökreemi, silmaümbruse kreemi... Kui sa oled leidnud oma naha jaoks kõige paremad hooldusvahendid, pead sa õieti kreemi nahale kandma. Kreemi näonahale määrides ära tee ülevalt alla liigutusi, sest maa külgetõmbejõud on juba ise suur ja kõik hakkab niigi allapoole vajume, vaid alusta kaelast, liikudes ülespoole laubani.

Ära unusta kasutada seerumit, mis aitab nahaprobleemide puhul. Kortsude vastu aitab niisutamine kõige paremini ning seerum, mis sisaldab hüaluroonhapet. Hüaluroonhape, mida leidub ka meie kehas, tagab nahale vajaliku niisutuse ning samuti elastsuse, muutes nahka pringimaks. Kanna iga päev paar tilka puhta ja kuiva naha peale enne päevakreemi. Iga nädal muutub su nahk pringimaks, siledamaks ja ilusamaks, nähes nooruslikum välja. 

 

 

 

2. Ära meigi ennast liiga palju

Et nooruslikum välja näha, tuleb meiki kasutada mõõdukalt. Kõige parem on jääda võimalikult loomulikuks, lisada lihtsalt nahale sära ja värskust. Meik ei tohiks pilku väsinuks muuta. Kulme tuleks natukene toonitada, mis kipuvad aastatega hõredamaks jääma.  


3. Ära unusta hoiakut

Kehahoiak võib lisada aastaid juurde inimesele, kui ta on harjunud ringi käima kühmus ja küürus. Selleks, et nooruslikum välja näha, tuleb hoida selg sirgelt ja kujutada ette nagu oleks sinu peas üks nähtamatu pael, mis tõmbab sind ülespoole. Kõnni graatsiliselt, nagu tantsijanna, kergete sammudega, nagu kiisu ja seda olenemata oma vanusest. Kõike seda aitavad saavutada jooga ja sirutusharjutused, mis parandavad rühti ning paindlikkust.


4. Leia oma stiil, mis sulle kõige paremini sobib

Õige lõikega riided, mis sobivad sinu kehakujuga kokku ja mis on kindlasti heast materjalist. Sa ei pea minema teismeliste riideid valima, sest siis võid sa sattuda teise äärmusesse. Parem kanda midagi ajatut ja klassikalist. 

- kui käsivarred hakkavad lõtvuma, kanna rohkem pikkade varrukatega riideid või siis võiks varruka pikkus olla kuni küünarnukkideni.

- Ära kanna push-up rinnahoidjat, mis teeb naha kortsu dekoltee piirkonnas.

Kõige tähtsam on valida sellised riided, mis teevad sind ilusamaks ja milles sa ise tunned ennast ilusana. 

 

 

 

 

5. Liigu rohkem

Terves kehas, terve ja nooruslik vaim ja siin on sport sinu parim kaaslane ja abiline.  Natuke kardiot (jooksmine, ujumine, rattaga sõit), mis parandab vereringet, tagades seega nahale vajalikud toitained ja hapniku), natuke jõuharjutusi, mis aitab muuta nahka tugevamaks ja hoiab lõtvumise eest. 

Spordi tegemine tõstab ka kollageeni tootmist, võideldes vabade radikaalide vastu, mis on vastutavad keha ja naha enneaegse vananemise eest. Koos tasakaaluka toitumisega, aitab sport vabaneda ka liigsetest kilodest. Ja näha noorem välja tänu sellele.


6. Toitu nooruslikult

Vaata oma toidulaud üle, vali sellised toidud, mis teevad organismile head ja hoiavad organismi noorena ning tervemana kauem. Söö selliseid toite, mis sisaldavad vajalikke vitamiine ja mineraale, mis aitavad parandada vananenud ja kahjustada saanud nahka. Ära unusta antioksüdante, mis aitavad võidelda vabade radikaalide vastu, mis on süüdi enneaegses vananemises. Rohkelt antioksüdante sisaldavad mandlid, sidrun, küüslauk, tume šokolaad ja marjad.


7. Naera rohkem

Stress on suurel määral süüdi kortsude tekke ja naha vananemise eest. Parim viis, kuidas end paremini tunda, on naermine. Naermine piirab stressihormoonide tootmist, lõdvestades samuti näolihaseid. Isegi, kui sa oled üksi, vaata mingit head filmi või loe anekdoote ja naera. 

 

 

 


8. Õige soeng

Õige soeng ja lõikus võivad inimest muuta nooremaks. Mine juuksuri juurde, värskenda oma soengut, lisa volüümi juustesse ja vali selline juuksevärv, mis sobib su nahatooniga kokku ning varjab halle juukseid. 

Kasuta õigeid juuksehooldusvahendeid, mis annavad juustele kohevust ja sära.


9. Maga rohkem, maga paremini

Väsimusejälgedest vabanemiseks, pingete leevendamiseks ja toksiinidest lahti saamiseks on vaja magada. Just öösiti rakud uuenevad, kella 23 - 3 vahel. Ideaalne une pikkus on 6 - 8 tundi öösel. Sellest piisab (kasutades ka öökreemi), et nahk näeks välja värske ja puhanud. Kui sa ei saanud öösel piisavalt magada, siis katsu teha väike lõunauinak päeva jooksul. 


10. Õige elufilosoofia

Kui sa tahad olla ja jääda nooruslikuks, pead sa meeles pidama, et vanus ei ole määrav paljudes asjades, millest me ise vabatahtlikult loobume aastate jooksul. Selle jaoks ei ole vanust, et lõunatada muru peal ilusate ilmade saabudes või tantsida varahommikuni või siis laulda oma lemmiklaulu või hoopis tantsida peegli ees. Unusta kõik oma eelarvamused, mis on vanusega seotud. Nooruslikku hinge on väljaspoolt näha.



Kommentaare ei ole