{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vastupandamatu tõmme nooremate poole

foto: unsplash / Alexander Grey      Mõned neist on 30-aast...

foto: unsplash / Alexander Grey

 

 

 Mõned neist on 30-aastased, teised 40- ja mõned isegi 70-aastased. Neil on üks huvi : noored naised. 

Paljud meist teavad suure vanusevahega paare. Isegi väga suure vanusevahega. Näiteks filmidest, kus näeb samuti suure vanusevahega paare ja see ei häiri kedagi. Filmis 'Edge of tomorrow', on Tom Cruise 51-aastane, tema kaaslanna Emily Blunt kõigest 21-aastane. Või võtame filmi 'Magic in the moonlight', kus peaosaliste vanusevahe on lausa 28 aastat! Colin Firth on filmis 55-aastane ja Emma Stone 27-aastane. Kas see ongi meie reaalsus? 

Kirjanik Frederic Beigbeder ütles, et suur vanusevahe kindlustab tugeva suhte. Ta ütles seda siis, kui ta oli 48-aastane ja suhtles ainult 20-aastastega. Tema viimane naine oli siis 24-aastane. 

Mis tõmbab mõningaid mehi nooremate poole meie praeguses võrdõiguslikus ühiskonnas? 

 

 


Ilu ideaal

"Noored naised on ja jäävad ilu ideaalideks ning seega kõige külgetõmbavamateks. Kahju oleks, kui nad seda ära ei kasutaks." avaldab üks 74-aastane mees oma arvamust. Tema sõnul vananevad mehed kiiremini kui mehed ja halvemini, kui mehed. 

See võib naisi küll šokeerida aga mehed üldiselt jagavad sama arvamust. Edvin, kes on oma poja emast lahus, kes ometi oli temast 10 aastat noorem, tunnistab ausalt, et talle meeldivad nooremad naised. Talle ei meeldi tema enda vanused naised absoluutselt. Kõige parem oleks, kui naine oleks 7-8 aastat temast noorem, tunnistab ausalt see 43-aastane fotograafina töötav mees. Kord Tinderis ta vaatas 39-aastaseid naisi aga see oli tema jaoks üle mõistuse. 

Ilmselt ei ole mehed ainsad, kes seda tunnevad, paljud 50-aastased naised on tunnistanud, et selles vanuses tunnevad nad nagu oleksid nad meessoo silmis nähtamatuks muutunud, nagu poleks neid enam olemas. 

 

 

Teaduslikud uuringud on näidanud (2015. a läbi viidud uurimistöö, mille viis läbi dr. Kitae Sohn), et sõltumata vanusest, sotsiaalsest staatusest, kultuuri eripärast ja praegusest suhtest (pikk, lühike, ajutine), eelistavad heteroseksuaalsed mehed suurel määral naisi, kelle vanusegrupp jääb 17-25. eluaasta vahele. Ilmselt tõmbab neid see nooruse värskus, ilus nahk, seksuaalne spontaansus, mis kaob tavaliselt üle 30-aastaste naiste juures. Selles vanuses naised ei kibele ka emaks saama ja samuti vaatavad tänaval teised mehed just noorematele järele.

Paljude jaoks võib see olla seotud ka oma isikliku ego kõditamisega. Samuti võib mängus olla ka raha. Sellises suhtes peab mees kõik maksma, sest mees on see, kes on täiskasvanud inimene ja kellel on raha. Isegi 25-aastased naised leiavad, et see on normaalne, kui mees kõik maksab. 

Meestele tundub aga, et nooremate naiste kõrval nad ei vanane. Ja naised omakorda muutuvad vanemate meeste kõrval enesekindlamaks. Heteroseksuaalses suhtes tavaliselt on nii, kui mees on vanem, kui naine, et mees teenib naisest rohkem ja on kõrgema haridustasemega, kui naine. 

 

 

Suhe emaga

Edvin tunnistab, et tema otsib alateadvuslikult oma ema : "Mu ema oli väga ilus naine, kes nägi alati noorem välja oma vanusest.". Edvin tunnistab, et sealt ilmselt saigi alguse tema imetlus nooremate naiste vastu, sest tema vanemate vanusevahe oli 20 aastat. Edvini jaoks oli see täiesti normaalne. Tal oli mitu suhet omavanuste naistega, kõik lõppesid aga halvasti ja sellepärast ta hakkaski nooremaid vaatama. Edvin sai aga hiljem aru, et midagi on valesti. See oli siis, kui ta rääkis ühest oma reisist viimati Tais 90ndatel aastatel ja ta sai aru korraga, et see naine, kellega ta rääkis sellest, oli sellel ajal kolme aastane. See ajas ta nii suurde segadusse, et ta jättis selle suhte sinnapaika. Praegu suhtleb ta ühe 38-aastase naisega. Aga ilmselt oleks talle meeldinud, kui see naine oleks neli aastat noorem. 


 

 

Kommentaare ei ole