{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tõhusad harjutused, mis aitavad vabaneda "päästerõngast" sinu talje ümber

  Ilusate ilmade tuleku ja rannahooaja algusega tõdevad paljud inimesed kurvastusega...

 


Ilusate ilmade tuleku ja rannahooaja algusega tõdevad paljud inimesed kurvastusega, et kõhu peale, puusadele ja mõnikord ka seljale on tekkinud rasvakiht. Samas alaselja peal olevat rasvakihti pole üldse kerge näha, sest peeglist me ju end selja tagant ei näe.

Naised muretsevad kõige rohkem selle rahva seas levinud nime kandva päästerõnga pärast. Ja on ka põhjust, sest see takistab naistel kanda selliseid rõivaid, mida nad tahaksid ja nautida suve ilusas kleidis.

Kõhu piirkonda kogunenud rasvapolstri põhjustajateks on halvad toitumisharjumused, vähene liikumine, vananemisega seotud nahakudede lõtvumine või siis suur kaalutõus. Sellest rasvapolstrist vabaneda on võimalik oma eluviisi muutes ja treeningutega alustades, mille eesmärk on tugevdada just selja- ja puusapiirkonna lihaseid.

1. Ettepoole kummardused




Soorita 2 - 3 seeriat korrates harjutust 10-15 korda

Lähteasendina seisa sirge seljaga, jalad koos. Kummardu seejärel ettepoole ilma põlvi kõverdamata. Katsu puudutada sõrmedega põrandat, kui võimelik toeta peopesad põrandale. Hoia asendit 2-3 sekundi jooksul ja korda 10-15 korda.






2. Keha painutused


3 seeriat , tee harjutusi 10-15 korda

Harjutuse tegemiseks seisa sirgelt, jalad õlgade laiuselt. Toeta üks käsi pea taha, teise kätte võta mõni raskus, näiteks hantel, mis muudab harjutuse veelgi tõhusamaks ja soorita painutusi mõlemale küljele.



3. Kätekõverdused


20-30 korda

Kätekõverdused on väga head harjutused, mis treenivad kogu ülakeha, käsivarsi, õlgu ja alaseljalihaseid. 
Toenglamangus, käed sirgelt õlgade laiuselt maas, peopesad paralleelselt, selja ülaosa ja istmik ühisel joonel, põlved sirged. Kui alguses sa ei jõua nii kätekõverdusi teha, siis toetu põlvedele, nii on lihtsam. Ja ära heida meelt, iga treeninguga su käte- ja rinnalihased muutuvad tugevamaks ja harjutuse tegemine lihtsamaks.



4. Vibu


1 seeria korda 20-30 korda harjutusi

Vibu on väga hea venitusasend, mis aitab seljalihaseid tugevdada.

 Heida kõhuli, käed ettepoole välja siruatud. Seejärel tõsta aeglaselt ülakeha, käed ja jalad samaaegselt. Katsu puudutada sõrmedega pahkluid. Hinga sügavalt. Hoia asendit paari sekundi jooksul. Hingates välja lõdvesta lihaseid ja tule algasendisse tagasi.


5. Sirutus


3-4 seeriat korda 15- 20 korda

Heida kõhuli, käed ja jalad välja sirutatud. Tõsta käsi ja jalgu samaaegselt tehes selga nõgusaks. Hoia seda asendit mõne sekundi jooksul ja tule tagasi algasendisse.

 


6. Ülakeha tõsted pallil


1-2 seeriat soorita 12- 15 harjutust

Lähteasendiks toetu kõhuga võimlsemispallile, jalad õlgade laiuselt. Aseta käed kukla taha. Soorita ülakeha tõsteid hoides kaela sirgena.






7. Sild


1-2 seeriat, hoia asendit 3-5 sekundit

Sillaharjutus on väga hea seljalihaste jaoks. Selle harjutusega muudad sa oma lihaseid palju paindlikumaks. Samas võib harjutus olla halvasti tehes ohtlik. Selle pärast on parem oodata mõni päev ja teha enne teisi harjutusi, kui asuda sillaharjutuse kallale.

Harjutuse tegemiseks võta seliliasend, jalad põlevedest  kõverdatud. Toeta peopesad põrandale üle pea. Alusta puusade tõstmisest, seejärel õlgade kumerdades samal ajal selga. Hoia asendit mõne sekundi vältel. 







 

Kommentaare ei ole