{ads}

HIDE

Viimased

latest

Igavese nooruse saladus : joo ravimtaime teed peale söömist, et hoida ära enneaegset vananemist

    foto : unsplash / ORNELLA BINNI Kortsude vastu ainul...

 

 

foto : unsplash / ORNELLA BINNI

Kortsude vastu ainult kreemidest kasu ei ole. Õiged hooldusvahendid teevad küll nahale head aga teatud vanusesse jõudes ei piisa ainult kreemitamisest, siis tuleb hakata enda eest hoolitsema nii väljast-, kui seestpoolt. Ja selle jaoks, et nahk oleks ilus, on väga tähtis toituda tervislikult ning juua palju vett. 

Biokeemik Jessie Inchauspé sõnul on veelgi tähtsam hoida oma veresuhkru taset stabiilsena ja seda ühel kindlal põhjusel. Nimelt võib liiga suur veresuhkru tõus põhjustada kortsude teket, soodustada rasva ladedustmist ning kurnata immuunsüsteemi. Peale magusa söömist tõuseb veresuhkru tase, sest süsivesikud lagunevad glükoosiks, mis imendub verre. Pankreas hakkab tootma insuliini, mis aitab kehal glükoosi omastada. Ent see võib tekitada ka põletikulist seisundit ning kiirendada enneaegset vananemist. Need kolm protsessi tekitavad suuremat ja kestvat söögiisu, väsimust, vananemist, kortsude teket, nahaprobleeme, unehäireid jne. 

 


Kummelitee aitab kortsude vastu võidelda

Veresuhkrut aitavad reguleerida mitmed erinevad toiduained. Nende seas võib ära märkide kummeli kasulikkuse tervisele. Mitmed teaduslikud uuringud on juba näidanud, et kummel võib leevendada diabeedivaevusi. Kummelitee regulaarne joomine võib vähendada insuliinisõltumatust ja II tüübi diabeediga kaasas käivaid terviseprobleeme. Kummel aitab hoida veresuhkru taset kontrolli all. 

Viimane sellepõhjaline teaduslik uuring tehti osavõtjate peal, kes pidid jooma kummeliteed iga päev kaheksa nädala jooksul. Peale seda mõõdeti nende veresuhkru taset, mis oli alanenud 11% võrra, insuliini ja kolesterooli tase olid alanenud aga 32% võrra. 

 

 

Kummel aga on üldse tervisele kasulik, alandades vererõhku ning aeglustades südamelööke. Kummelitee joomine aitab pingeid ja stressi vähendada, tekitades rahulolutunnet. Kummel aitab edukalt ka unetuse vastu. Samuti väga hea seedeprobleemide korral. Kummel võitleb ka põletiku vastu ning võtab valu ära. Väga hästi sobib kummel kületushaiguste raviks. Kummeliga saab teha ka kompresse, mida välispidiselt kasutada paistetuste, haavade või põletiku korral. 

Seega jooge kummeliteed peale seda kui olete ära söönud, see ennetab kortsude teket ning parandab tervist.

Kommentaare ei ole