{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sa tõesti tahad kaalust alla saada, siis vaata, mida sa tegema pead

    Foto : unsplash / NordWood Themes Liigsetest kilodest va...

 

 

Foto : unsplash / NordWood Themes

Liigsetest kilodest vabanemine ei ole kerge mitte kellegi jaoks. Esiteks on raske selgeks teha, millest õieti alustada tuleks ja mida teha, et kaal tõesti ka kaoks. Teiseks on raske end kogu aeg järje peal hoida ja pidevalt mõtelda sellele, mida tohib süüa ja mida mitte. Mingil hetkel tekib alati kiusatus ja siis on kõikidel su pingutustel lõpp peal. Kui sa aga tõesti oled otsustanud kaalu kaotada, siis pead sa muutma oma harjumusi. Ja mõtteviisi.

Näiteks sageli see, mis meid tagasi hoiab, on see, et me arvame, et kaalu kaotamiseks on vaja hakata end praktiliselt näljutama. Nii see päris ei ole. Kui sa jätad ühe söögikorra vahele, hakkab su keha kohe rohkem kõrvale panema järgmise söögikorra ajal ja see läheb otse rasvavarudesse. Iga 5 tunni tagant, kui kõht on tühi, eritab organism sellist hormooni nagu greliin, mis annab sulle teada, et aeg on nüüd süüa. Veresuhkru tase langeb samal ajal ja see tekitab söögiisu. 

Samuti ei ole hea, kui sa üldse endale enam midagi rasvast ega magusat ei luba, sest varem või hiljem su tahtejõud murdub ja sa jätad kõik oma head kavatsused sinnapaika. Tähtis on, et sa leiad kuldse kesktee selle jaoks, et dieedi pidamine ei oleks karistus vaid eesmärk, mis viib sind sihile. 

Enne, kui sa aga üldse dieedi pidamisega alustad, on tähtis selgeks teha, kust su kilod üldse tulevad ja mille pärast sa ülekaalus oled. Sest siis sa tead, mida sa oma elus muutma pead, mille tõttu su kilod juurde tulevad nii ruttu. 

 

 

Esimene samm seisneb selles, et sa pead õppima teadlikumalt sööma. Ehk siis kuulama oma keha, teadma, millal kõht on täis ja enam ei ole vaja edasi süüa. Lõpetama emotsionaalse söömise. 

Samuti on hea, kui edaspidi valid sa madala glükeemilise indeksiga toiduaineid, mis ei tee paksuks ja mis on tervislikud. 

Kui sul päeva jooksul peaks nälg tekkima, siis ole selleks ette valmistatud ja varu endale tervislikke vahepalasid. Mandlid teevad lisaks ka nooremaks ning on väga kasulikud tervisele. Puuviljad sisaldavad vajalikke mineraale ja vitamiine ning kiudaineid, mis parandavad seedimist. 

Tee nii, et sa sööd edaspidi 90% tervislikult ja 10% rasvast ja magusat toitu. 

Aga see pole veel kõik. Sa pead hakkama ka rohkem liikuma. Ja seda juba sellepärast, et liikumine muudab ainevahetust kiiremaks, mis vanusega ikka aeglamaks ja aeglasemaks kipub minema. Nii siis, sunni ennast takka ja mine jalutama. Tee ka jõutreeningut, kui võimalik, sest lihased aitavad sul rasvavarudest vabaneda. 

Ja maga palju. Väsinud inimene sööb ikka rohkem, kui vaja. Magamine aitab organismi normaalsele funktsioneerimisele kaasa. 

 

Teeme nüüd kokkuvõtte: 


Tee sporti

Vähemalt 3 korda nädalas, sunni end takka, kui vaja, see on õilsa eesmärgi nimel. 

 

Söö teadlikult

Kuula rohkem oma keha, nii ei söö sa üle. 

 

 

 

Meetod 90/10

Nädala sees katsu süüa 90% tervislikku toitu ja 10% seda, mis maitseb ja mille järele isu on.  

 

Varu vahepalasid 

Ikka tekib isu mõnikord, sellepärast hoia varuks tervislikke vahepalasid, kui kõht peaks tühjaks minema ja veresuhkru tase langeb. 

 

Ära jäta söögikorda vahele

Muidu hakkab organism greliini verre paiskama ja "nälg võtab nägemise" ära.  

 

Maga piisavalt

Muidu sööd sa järgmisel päeval rohkem.

 

Mõtle, millisel põhjusel su kilod on üldse hakanud kogunema

Siis sa tead, milliseid harjumusi sa muutma pead.  

 

Söö madala glükeemilise indeksiga toiduaineid

Mis on tervislikud ja ei tee paksuks. Ning pikendavad boonuseks eluiga. Nende seas on kõik täisteraviljatooted, osad puu- ja aedviljad, pähklid, 70% kakaosisaldusega šokolaad, seemned, piim.

 


 

 

Kommentaare ei ole