{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas peale pikka kooselu tuleks kunagisest petmisest rääkida?

  Foto : unsplash / Joe Yates  Kui kahetsused hinge närivad ...

 

Foto : unsplash / Joe Yates

 Kui kahetsused hinge närivad ka peale väga pikka kooselu, kas oleks siis õige või vale kõik ausalt üles tunnistada? 

Petmisel on erinevaid vorme. On neid, kelle jaoks on petmine seksikas sõnum, teiste jaoks on petmine ainult intiimne vahekord. Üldiste hinnangute järgi puudutab truudusemurdmine päris paljusid paarisuhteid. Mõnede puhul on tegemist pikemaajalise kõrvalsuhtega, teiste puhul lihtsalt üheöösuhtega. 

Kas siis tuleks tunnistada üles oma süü või mitte? Kõik oleneb muidugi inimesest endast ja teie suhtest. Mõnikord on targem rääkida, mõnikord on parem olla vait. Ja kas sina tahaks teada, kui su kaaslasel on olnud kõrvalsuhe? 

 

 

Mõnikord on aga vajalik rääkida tõtt, kui kahtlusevari teeb teie suhtele rohkem halba, kui head. Sellisel puhul on parem asjadest rääkida otse ja ilma keerutamata. See ei pruugi teie suhet päästa, küll aga muudab asju selgemaks. Ja kindlasti tuleks sellisel puhul jääda alandlikuks, mitte süüdistada teist inimest selles, mis juhtus, hoida detailid ja pisiasjad enda teada, et hoida oma kaaslase kujutlusvõimet. Lasta teisel inimesel rääkida, lasta tal väljendada oma viha, kurbust ja pettumust. Kui sa oled otsustanud rääkida petmisest, siis hea on selle juures see, nii paradoksaalne, kui see ka ei tundu, et sa oled otsustanud edaspidi olla truu. Sa pead kinnitama, et sa tahad teha kõik, et teie suhet päästa. 

Kui teisel inimesel on aga tõsised kahtlused sinu suhtes, kui ta sind üle kuulab, siis ei ole hea valetada. Peaaegu 45% paaridest lahutavad peale petmisest teadasaamist, see arv tõuseb 86% peale, kui kaaslane on varjanud pikka aega oma truudusetust.

 

Kommentaare ei ole