{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 levinumat suhteprobleemi

foto : unsplash / taylor hernandez     Armumise aeg on ilus...

foto : unsplash / taylor hernandez

 

 

Armumise aeg on ilus aeg, armastuse hoidmine nõuab aga järeleandmisi ja mõlemapoolseid pingutusi. 


Milliseid suhteprobleeme tuleb kõige rohkem ette? 

Suhteprobleemid ei hõlma enda alla ainult vähest või puudulikku suhtlemist, ka teised probleemid võivad suhet tunduvalt rikkuda. Hea tahtmise korral saab aga kõigest üle.


1. Kui kaob austus teise inimese vastu

Teineteise austamine. See võib tunduda küll iseenesestki mõistetav aga kui inimesed on koos juba pikemat aega ja suhtes on olnud nii tõuse kui mõõnu, siis on kindlasti tekkinud ka igasuguseid hetki, ka neid, kui sa pole vaadanud oma kaaslase peale just kõige parema pilguga. Kõige tähtsam on aga austada teist inimest nii headel, kui halbadel aegadel. Tuleb austada seda, et iga inimene on erinev, et igale inimesele meeldivad erinevad asjad, et igal inimesel on õigus oma arvamusele ja samuti, et igal inimesel on erinevad vajadused. 

 

 


2. Suhte mõistest arusaamine

Tänu kõikidele tutvumisportaalidele on valikuvõimalus suurem, kui kunagi varem, uute tutvuste tegemine on ainult käeulatuses. Samas võib see muuta ka olukorra keerulisemaks juhul, kui alustada uut suhet teadmata seejuures, millist suhet sa õieti tahaksid. 


3. Suhtlemisepuudus

Ãœks suurimatest suhteprobleemidest ongi halb või puudulik suhtlemine, mis valmistab pettumust, tekitades tunde, et teine inimene sind ei kuula. Sellepärast tulekski võtta eraldi aega rääkimiseks, kuulata tähelepanelikumalt, selle asemel, et süüdistada ja etteheiteid teha, mis muudab olukorda ainult hullemaks. 


4. Omavahelise aja puudumine

Meil on alati nii kiire ja üks töö ajab teist taga. Kui omavahel kahekesi üldse koos olemiseks aega ei võeta, kaob suhtest lähedus. Nii füüsiline, kui emotsionaalne. Ehk siis suhe jõuab sellisesse ajajärku, kus omavahel ollakse koos üksnes telekat vaadates. Lülitage telekas välja ja minge parem jalutama. 

 

 


5. Kehalise intiimsuse hoidmine

Kui sul on tunne, et teie vahelt on kadunud intiimne lähedus (mida tuleb igas suhtes ette varem või hiljem), siis võib see põhjustada ka teisi suhteprobleeme. Füüsiline kontakt, sealhulgas vahelkorrad panevad keha tootma oksütotsiini, mida kutsutakse ka armastuse hormooniks. See hormoon muudab paari omavahel lähedasemaks. 


6. Kompromisside tegemine

Sellest on palju räägitud ja ometi on see väga tähtis, sest kangekaelsus ja põikpäisus tekitab ainult probleeme. See ei ole ka hea, kui kogu aeg järeleandmisi teha, tähtis on leida tasakaal. Kompromisside tegemisega ei maksa liiale minna, sest kindlasti ei tohiks ära unustada ka oma isiklikke soove ja vajadusi. 


7. Lahkhelidest on võimalik üle saada

Igas paarisuhtes tuleb tülitsemist ette. See, mis tegelikult loeb, on hoopis see, kuidas te vaidlete. Ja see, kuidas te peale tülitsemist käitute. Selle asemel, et solvudes diivanil magada, kallista parem oma kaaslast peale vaidlust. Selle asemel, et raiuda oma vaatenurka ja seista oma õiguste eest väljas, tuleta talle meelde, et te olete koos, mitte eraldi.

Kommentaare ei ole