{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõige paremad stressivastased toidud

foto : unsplash / Nacho Fernández      Kõik teavad seda, et...

foto : unsplash / Nacho Fernández

 

 

 Kõik teavad seda, et kõht on meie teine aju. Just nii see ongi, sest 90% serotoniinist (neurotransmitter, mis reguleerib head tuju ja enesetunnet) asub just soolestikus. Juba sellepärast tuleb valida eriti hoolikalt seda, mida sa sööd. 

Selleks, et võidelda masenduse ja halva enesetunde vastu, söö stressivastaseid toite, mis sisaldavad aeglaseid süsivesikuid, kiudaineid, oomega-3, valku, vitamiine : peamiselt just D-vitamiini (mille vaegus võib soodustada depressiooni teket) ja C-vitamiini (mis turgutab immuunsust ja annab energiat) ning muidugi ei maksa ära unustada magneesiumit - tegemist on mineraalainega, mis aitab võidelda hooajalise depressiooni vastu. 


1. stressivastane toit : BANAAN

Banaanid sisaldavad rohkelt B-vitamiini, kaaliumit, magneesiumit ja aminohappeid, mis aitavad stressi vastu võidelda ja lõõgastada. Banaan sisaldab ka B6-vitamiini, mis kaitseb stressi, väsimust ja depressiivsete sümptomite vastu. 

 

 


2. stressivastane toit : ŠOKOLAAD

Kui sa ei julge palju šokolaadi süüa kartusest, et lähed paksuks, siis tegelikult on šokolaad tervisele kasulik. Šokolaad sisaldab rohkelt antioksüdante ja magneesiumit. Lisaks peetakse šokolaadi parimaks vahendiks, mis aitab stressi, halva tuju, mustade mõtete, pessimismi ja masenduse vastu võidelda. Ja selleks piisab täiesti kolmest tükikesest tumedast šokolaadist (70% kakaosisaldusega). 

 

3. stressivastane toit : tsitruselised (sidrunid, mandariinid, apelsinid, greip...)

Et panna taldrikusse natuke päikest, alusta oma päeva värskelt pressitud sidruni- või apelsinimahlaga. 

 

4. stressivastane toit : avokaado

Avokaado on stressivastase toimega. Avokaado sisaldab rohkelt monoküllastumata rasvhappeid ja kaaliumit, mis aitavad alandada vererõhku, stressi taset ning leevendada pingeid. Samuti aitab avvokaado depressiooni ja närvilisuse vastu võidelda. 

 

 

 

5. stressivastane toit : maguskartul

 Maguskartul sisaldab rohkelt magneesiumit, aitab stressiga paremini toime tulla ning kaitseb depressiooni eest. Maguskartul aitab isegi uneprobleemide korral.

 

6. stressivastane toit : mandlid

Mandlid sisaldavad rohkelt magneesiumit, magneesium aitab aga kõige paremini võidelda stressi ja masenduse vastu. Piisab väikesest peotäiest mandlitest iga päev, et parandada oma enesetunnet. 

 

7. stressivastane toit : rohelised köögiviljad (spinat, maitsetaimed, rooma salat...)

Tumerohelist värvi köögiviljad on üldiselt head folaadi allikad, millel on oluline roll depressiivsete sümptomite juures. Rohelised köögiviljad sisaldavad ka B-grupi vitamiine, mis aitavad hoida head tuju ja võidelda depressiooni vastu.

 

8. stressivastane toit : täisteratooted ja seemned

Täisteratooted on põletikuvastase ning antioksüdantse toimega. Lisaks sisaldavad nad suures koguses B12 vitamiini, mis aitab võidelda depressiooni, masenduse ja tujumuutuste vastu. Seemned aga aitavad samuti tuju parandada.

Kommentaare ei ole