{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ära tee neid vigu, kui sul on seljataga valus lahkuminek

    foto : unsplash / Fa Barboza Öeldakse ju, et armastus te...

 

 

foto : unsplash / Fa Barboza

Öeldakse ju, et armastus teeb haiget...

Iga lahkuminek muudab midagi inimese elus. Teeb haiget, sest jäävad ühised mälestused ja koosveedetud aeg, millest ülesaamine ja mille unustamine võtab teinekord palju aega. Selleks aga, et valusast lahkuminekust kergemini üle saada, ära tee järgmisi vigu, mida sa hiljem võid kahetseda.


Ära kaota enesekindlust, ära alaväärista ennast, ära süüdista ennast

Sa võid arvata, et sa ei ole midagi väärt, et sa ei olnud piisavalt hea ja piisavalt tasemel. See on täiesti normaalne tunne, mis tekib peale lahku minekut. Aga sa ei tohi ega või endale öelda, et sina oled kõiges süüdi või et sina tekitasid probleeme. See on kõige hullem asi, mida sa teha võid. Sa ei ole kole, sa ei ole paks, sa ei ole rumal, sa ei ole vaene, sa ei ole mõttetu, keda kellelgi vaja ei ole. Ei, ta ei teinud õieti, et ta sind maha jättis. Ära räägi iseendaga nii, sest ühel hetkel jääd sa ise ka seda uskuma. Ära alaväärista ennast kogu aeg, sa ei tee endale sellega head vaid halba. Sinu enesehinnang kannatab selle all.

 


Ära viska kõiki tema asju minema

Muidugi tahad sa, et kõik tema asjad su silme eest kaoksid, et mitte miski ei tuletaks sulle enam teda meelde. Sa kustutad ära ta pildid ja sõnumid, viskad minema tema asjad, teie ühised mälestusesemed, kõik tema tehtud kingitused. Kõik ruttu prügikasti. See võib olla hea mõte aga samas ka väga suur viga. Mõned asjad võivad olla väga väärtuslikud, müü need parem ära.


Ära tee nägu nagu kõik oleks hästi

Jaanalinnu mängimine on mõnikord hea. Eriti siis, kui see aitab sul vabaneda mustadest mõtetest. Aga teinekord võib see sulle endale halba teha. Sa ei saa teha nägu peale lahkuminekut, et kõik on korras, et sul on ükskõik ja sinu elus see ei muuda midagi. Ainult, et iseendale valetada ei saa ja varem või hiljem löövad lained üle pea. Nuta parem kohe peatäis. 


Ära otsi kohe uusi kohtingukaaslasi

Aeg läheb ja sinu elus pole kedagi, ainult mälestused. Sa tunned üksindust oma hinges. Selleks, et aega veeta ja mitte sellele mõtelda, hakkad sa otsima teisi suhtlemisvõimalusi. Tegelikult on see halb mõte. Kui sa hakkad kohe peale lahkuminekut teistega kohtumas käima, siis teed sa kõige rohkem endale haiget. Isegi, kui see aitab sul mitte oma eksi peale mõtelda. Ent nädalad mööduvad ja ühel hetkel saad sa aru, et see on mõttetu nõiaring, sest keegi pole nii hea, kui tema oli. Seega hoolitse parem alguses iseenda ja oma lähedaste eest. Ja alles siis investeeri uue suhte leidmisesse. Kõigepealt aga ravi oma süda terveks.

 


Ära helista oma eksile

Peale lahku minekut keerlevad mõtted ikka veel eksi ümber, see on normaalne asjade käik. Tahaks nii palju veel öelda ja lahti rääkida. Tegelikult ei tee see midagi head. Ja, et ta sind telefoni teel teist korda maha ei jätaks, ära parem hakka talle helistama. Sest aeg on näidanud, et tavaliselt kahetsetakse alati seda hiljem, et sai helistatud oma eksile mingil hetkeajendil. 


Ära muuda oma soengut

Väga tihti juhtub, et peale lahku minekut tekib soov muuta täiesti oma stiili. Ja soengut. Et olla uus versioon iseendast. Mõtle enne siiski järele, kas sa seda otsust hiljem ei kahetse. 


Ära otsi oma eksi üles

Paar nädalat on teie lahkuminekust möödas ja sina ei saa kuidagi rahu. Sa ei saa temast üle. Sa mõtled kogu aeg tema peale. Kõik meenutab sulle teda. Sa tahaksid meeletult teda uuesti näha. Sa tead, et see ei muudaks midagi teie vahel aga lihtsalt näha teda. Ja sa pakud talle välja, et te võiksite kokku saada. Nagu kaks täiskasvanud inimest. Kui mõnede inimeste puhul see toimib ja aitab väärikalt oma suhet lõpetada ning omavahelist läbisaamist parandada, siis teiste puhul võib see väga halvasti lõppeda. Sest sa pead arvestama sellega, et ta käitumine ei vasta võib-olla sinu ootustele. Ja sa saad veelgi rohkem haiget. Parem on, kui sa ei katsu temaga kokku saada.

Kommentaare ei ole