{ads}

HIDE

Viimased

latest

Uus suhe : kui kaua tuleks oodata sõnumile vastamisega? Veerand tundi? Tund aega?

foto : unsplash / freestocks      Uue suhte alguses on see ...

foto : unsplash / freestocks

 

 

 Uue suhte alguses on see normaalne, et telefon muutub kõige tähtsamaks ja iga uus sõnum on vaja kohe samal hetkel läbi lugeda. Kõik muutub väga tähtsaks: sõnumite saatmine, sõnumi sisu ja samuti see, kui kiiresti vastus kohale jõuab. 

Samuti tekib uue suhtega mure, et keegi ei taha ju liiga pealetükkivaks muutuda. Kuidas siis vastata sõnumile? Kui kaua tuleks oodata enne sõnumile vastamist? Ja kui kaua tuleks oodata sõnumile vastust ilma liigselt muretsemata? 

Sõrmed küll sügelevad ja liblikad kõhus ei anna asu, tahaks kohe ja kiiresti tegutseda ning vastata otsekohe, samal hetkel. Ent samas sa tead, et see ei ole hea ja võib jätta sinust väga halva mulje ja rikkuda kõik ilusa hoopis ära.  




Kohe vastamine võib olla nii hea kui halb mõte

Osade inimeste jaoks ei ole see hea märk, kui inimene kohe vastab sõnumile või kirjale. Pigem jätab see mulje sinust, kui meeleheitel olevast inimesest. Mõnikord see nii ongi. Kui su uus kaaslane saadab sulle kohe suhte alguses sada sõnumit, mis on täis südameid, siis on aeg võib-olla piir peale panna sellele suhtele. Vastates aga lühisõnaliselt peale kohtumist ja tänades meeldiva aja eest ning lisada, et sa juba igatsed teise järgi, on aga normaalne. 

Seega, kui sa tahad, võid sa peale kohtumist saata lihtsalt sellise sõnumi, et teil oli tore ja miks mitte teisel korralgi välja minna, kui võimalus tekib.

Inglismaal läbiviidud uuringu järgi selgub, et keskmiselt vastatakse sõnumitele veerand tundi peale sõnumi saamist. Aga muretsemiseks pole ka põhjust, kui su kaaslane ei ole sulle vastanud 20 minuti pärast peale seda, kui sa oled talle sõnumi saatnud. Sellisel puhul tuleb sul ainult kannatlikkust varuda. 

 

 


Vasta sõnumile järgneval tunnil peale seda, kui oled sõnumi saanud

Hea viisakus näeb ette, et sõnumitele vastatakse tunni aja pärast peale sõnumi saamist. Vähemalt uue suhte alguses. Seda peetakse ideaalseks ajaks, mis ei näita liigset kannatamatust ega liigset kiirustamist ning näitab siiski välja sinu huvi selle isiku vastu. Selline käitumisviis näitab ka, et sa ei istu kogu aeg oma telefonis ja sul on ka muud targemat oma ajaga teha. Samuti näitab see, et sa mõtlesid tema peale peale teise kohtumist. 

Kui sa ei taha paista liiga pealetükkivana, siis oota kindlasti tund aega enne, kui vastad tema sõnumile. Ja jälle: kui sa oled saatnud sõnumi -väga lihtsas vormis ja ilma kiirustamata - peale teie esimest kohtumist aga vastust ei ole tulnud tunni aja jooksul, siis ära muretse. Võib-olla on ta duši all, võib-olla läks trenni, võib-olla magab, võib-olla teeb süüa, võib-olla loeb raamatut või vaatab filmi. Ka temal on õigus oma elule. 

 

 


Kui ta pole aga terve päeva jooksul sulle vastanud, siis on see märk sellest, et lood on halvad

Olgem ausad, meie ajal on inimesed harjunud oma telefoni vaatama vähemalt kaks korda päevas. Seega, kui tal ei ole just väga kiire ja väsitav tööpäev selja taga, ei ole loogiline, et ta ei saa sulle ühte lühikest sõnumit saata päeva jooksul.. Kui ta on su sõnumi läbi lugenud ja läinud seejärel muid asju ajama, siis ei ole ta tegelikult sinust huvitatud. 

Seega, kui ta sulle ei ole vastanud järgneva ööpäeva jooksul, pead sa leppima selle asjaga nii nagu ta on. Ja seda parem, sest vähemalt ei pea sa oma aega edaspidi rasikama kellegi peale, kes ei ole sinust tegelikult huvitatud. Aga ka siin võib juhtuda, et oli mingi hädaolukord või telefon, mis läks katki - kõigil tuleb ette - kui su kaaslane selgitab, mis juhtub, siis ei ole paanikaks põhjust.

Kommentaare ei ole