{ads}

HIDE

Viimased

latest

Tõsta jalad iga päev seina peale ja paranda oma tervist

foto : unsplash / Anton Shuvalov      Regulaarne spordi teg...

foto : unsplash / Anton Shuvalov

 

 

 Regulaarne spordi tegemine aitab hoida nii vaimset, kui füüsilist tervist. Spordi tegemiseks on vaja sageli ennast motiveerida. On aga ka selliseid harjutusi, mis on sama tõhusad, kui spordisaalis käimine. Nii nagu näiteks joogaharjutused, mille sooritamine peaks igale ühele jõukohane olema ja mis on kasulik nii kehale, kui vaimule. 

See harjutus, millest me täna räägime, kannab nime Asana Viparita Karani, mida kutsutakse ka jalad seinal asendiks. Selle harjutuse sooritamiseks tuleb heita selili ja tõsta jalad sirgelt selja peale, hoides tuharaid vastu seina. Käed vastu keha, peopesad ülespoole. See harjutus teeb kehale ja vaimule sama palju head, kui üks treening jõusaalis. 

Selle harjutuse tegemine aitab leevendada lihasväsimust, alandada pingeid ja stressi ning stimuleerida immuunsüsteemi. See harjutus aitab hoida ka masendust eemal. 

 

 

Samuti parandab see harjutus vereringet ning kudede hapnikuga varustamist. See on hea võimalus, kuidas leevendada võimalikku lihas- ja liigestevalu selja-, kaela-, jalgade ja kukla piirkonnas. 

Üllatav on ka see, et jalad seinal harjutus parandab seedimist ning aitab võidelda seedeprobleemide vastu, masseerides seedeelundeid. 

Kõige parem oleks hingata harjutuse sooritamise ajal sügavalt sisse ja välja, see aitab luua mõtetes korda ning parandada südametegevust. 

Harjutust oleks hea teha õhtusel ajal, sest jalad seinal harjutus parandab une kvaliteeti. Hoia asendit 20-30. minutit, kuni sa tunned üldist rammestust ja rahu. 


Kommentaare ei ole