{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milline on ideaalne laste vanusevahe?

foto : unsplash / Jessica Rockowitc     Milline on siis ide...

foto : unsplash / Jessica Rockowitc

 

 

Milline on siis ideaalne laste vanusevahe, mis aitaks igal ühel leida oma koha peres? 

Kui paljud eelistavad just väikese vanusevahega lapsi, et siis on kellega koos mängida ja saavad koos kasvada, siis teised jälle eelistavad oodata, kuni esimene laps on juba natuke suurem ja iseseisvam. 

Ka spetsialistidel on erinevaid arvamusi selles suhtes. Ãœks, mis on siiski kindel, on see, et naine vajab rasedusest taastumiseks aega, seega võiks laste vanusevahe olla vähemalt 18 kuud. 

 

 

 

Muidu aga arvatakse, et ideaalne laste vanusevahe peres võiks olla 7 aastat või isegi rohkem.

Just selles vanusevahes peredes saavad vennad ja õed kõige paremini omavahel läbi. Peale kuuendat eluaastat ei tunne laps enam armukadedust ega võta beebit kui rivaali vaid tunneb rõõmu selle eest, kui saab ka ise hoolitseda väikese õe või venna eest. 

Samas ei maksa ka ära unustada, et igas vanuses lastel on oma häid ja halbu külgi, seega õdede ja vendade omavaheline suhe ei sõltu ainult laste vanusevahest, sest arvestada tuleb ka teiste teguritega. 

Igal lapsel on oma isiksus, lisaks tuleb arvesse võtta ka perekondlikud tegurid ning omavaheline suhe vanematega. Seega sõltub see siiski igast inimesest endast, mil ta on valmis uue lapse sünniks. Vanemad ise tunnevad kõige paremini seda, mis neile kõige paremini sobib.  Mis sobib ühele, ei sobi jälle teisele.

Kommentaare ei ole