{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 viga, mida me kõik oma kassiga teeme

   Sa ei saa aru sellest, miks sinu ja su kassi vahel on pidevalt valesti midagi? Kui sa oled läbi lugenud need 10 enamlevinud viga, ...

 

 Sa ei saa aru sellest, miks sinu ja su kassi vahel on pidevalt valesti midagi? Kui sa oled läbi lugenud need 10 enamlevinud viga, mida kassipidajad teevad, siis saad sa ise ka aru, mis tegelikult valesti on.

 

Foto: unsplash

 

Sinu kassile ei meeldi, kui sa teda paitad, ta peidab ennast või on ülekaaluline, ei joo piisavalt vett või pissib igale poole. Alati ei ole lihtne teada saada, kus probleem peidus on. Tegelikult on aga tihti kassi käitumine seotud sellega, kuidas meie ise käitume. Aga muretseda ei ole vaja, sest isegi kõige kogenumad kassispetsialistid teevad vigu. Millised on aga 10 enamlevinud viga, mida kassiomanikud teevad oma lemmikutega? 


1. Sa vaatad liiga palju oma kassi

Kõige suurem algajate viga. Kassid ei suhtle nii nagu meie, inimesed seda teeme. Ja kindlasti ei suhtle nad nii nagu koerad seda teevad. Võttes endale armsa kassipoja, tekib sul tahtmine teda kogu aeg hellitada. Ja vaadata, millega su lemmik tegeleb. Ainult, et kasside jaoks võib see olla ohumärgiks ja luua ebakindla õhkkonna, mis teda hirmutab. Tegelikult vaatavad kassid ise üksteist ainult sellel eesmärgil, et teist hirmutada või siis, kui nad valmistuvad võitluseks.

Lahendus. Ära vaata oma kassi pidevalt ja otse. Kui sa tahad, siis piilu silmanurgast. Kui ta sind vaatab, siis pilguta silmi. Tema võtab seda, kui sõbralikku märguannet sinu poolt ja pilgutab samuti silmi vastu. 

 

 

 

 


2. Sa ei lase kassi kiibistada

Väljas käies, jäävad kassid enamasti kodu lähedale oma isiklikule territooriumile. Loomulikult ei taha keegi oma kallist kassi kaotada. Aga parem on olla valmis igaks elujuhtumiks, ka kõige hullemaks. Sest, kui kass ei peaks koju tulema, siis ei saa sa suurt midagi ära teha, kui sa ei ole võtnud vastavaid meetmeid tarvitusele.

Lahendus. Lase oma kass ära kiibistada, isegi juhul, kui ta kunagi väljas ei käi. Sest kunagi ei tea, mis juhtuda võib. Piisab, kui korteriuks jääb ivakeseks lahti, kass ehmatab millegi peale ja jookseb välja. 


3. Sa ei lase oma kassi steriliseerida/kastreerida

Kõikidele meeldivad kassipojad. Paljud tahaksid võtta endale väikest ja armast kassipoega. Probleem seisneb aga selles, et hulkuvaid kasse on liiga palju. Kassid võivad tiineks jääda juba väga varasest east saadik, sellepärast tuleks ta võimalikult ruttu ära steriliseerida.

Lahendus. Vii oma kass loomaarsti juurde. 


4. Veekausi asetamine sööginõu kõrvale

Oled sa juba mõtelnud, miks su kass peaaegu midagi ei joo? Võib-olla ei ole probleem selles, et kassid üldse vähe joovad, võib-olla seisneb probleem tema veekausi asetuses? Tavaliselt loome me oma lemmikule tema sööginurga. Ja paneme jooginõu söögikausi kõrvale  aga võib-olla sellepärast su kass ei tahagi juua. Miks nii? Sest looduses ei joo kassid kunagi vett, mis asub täpselt nende saagi kõrval. Sest vesi võib sellisel puhul olla nakatunud surnud loomaga. 

Lahendus. Aseta veenõu söögikausist eemale.

 

 

 

 


5. Liiga vähe liivakaste

Üks kass  ja üks liivakast. Kaks kassi, kaks liivakasti. Ei ole nii! Isegi, kui sulle võib tunduda, et üks liivakast on ühele kassile piisav, siis võib see üsna ruttu problemaatiliseks muutuda. Sest paljudele kassidele meeldib teha oma väiksemaid ja suuremaid asju erinevates kohtades. Või siis, on kasse, kellele ei meeldi liivakast, mida teine kass on kasutanud. Kui sul on mitu kassi, siis hoolitse, et igal kassil oleks oma liivakast.

Lahendus. 1 liivakast kassi kohta + 1 lisaks. Seega, kui sul on kaks kassi, siis teoreetiliselt peaks sul olema 3 liivakasti.


6. Rõdu turvalisuse puudumine

Kas sa arvad, et su kass ei lähe rõdule ronima? Või et ta nagunii ju ei kuku alla? Või kui kukub, siis käppadele? Kahjuks on see vale arvamus, sest kassid võivad rõdult alla kukkuda tänu mõnele linnule, mida nad näevad või lihtsalt ehmatusest. Ja võib juhtuda, et ta ei kuku käppadele.

Lahendus. Selleks, et sinu kassiga midagi ei jutuks, hoolitse oma kassi turvalisuse eest. See ei ole alati odav, aga loomaarsti visiit on veelgi kallim ja mida suurem on vigastus, seda kallimaks see sul läheb. 


7. Jätta aknad lahti

Täpselt nagu rõdud, võivad ka aknad olla lõksuks. Sa võid avada teinekord akna, et lasta värsket õhku tuppa. Ja kassi jaoks võib see ruttu saatuslikuks saada. Kui ta peaks aknale ronima, võib ta sinna kinni jääda või endale viga teha. 

Lahendus. Ära jäta kunagi kassi ilma järelvalveta, kui sa avad akna. 

 

 

 

 

 

8. Võtta ainult üks kass

Täiesti arusaadav on, miks inimesed võtavad endale ühe kassi. Sest kahe kassi pidamine on liiga kallis või siis arvamus, et kassid ei vaja seltsi ja ei lepi teise kassiga. Tegelikult toakassid ja kassipojad ei ole loodud üksi olema. Nii nagu meie inimesed vajame teiste inimeste seltsi, vajavad ka kassid seda. Üksi olles võib ta ruttu igavust tunda.

Lahendus. Niikaua, kui su kass pole haige ega liiga vana, on sul ikka võimalus võtta teine kass. Koos võivad nad mängida vähemalt.

 

9. Kaelarihm kassile

Loomulikult võib see tunduda armas. Ja kirbuvastased kaelarihmad on ju praktilised. Aga kassidele ei meeldi kaelarihm. Lisaks sellele, võivad nad kaelarihmaga kuhugi kinni jääda või end üles puua .

Lahendus. Väldi kellukestega kaelarihma, sest need on tõeliseks piinaks kassi tundlikele kõrvadele. Kui sa tahad iga hinna eest talle kaelarihma panna, siis vali mõne turvalukuga, mis hädaolukorras ise avaneb.

 

10. Liigne toitmine

Mõnikord on meil tunne, et kassil on kogu aeg nälg. Aga andes kassile kogu aeg süüa, ei tee sa talle head. Sest liiga palju süües läheb ta paksuks ja jääb haigeks. Lisaks sellele toakassid söövad sageli igavusest. Erandiks on kassipojad, kes on kasvamas ja vajavad palju toitu.

Lahendus. Määra kindlad toidukorras. Näiteks hommikul ja õhtul. Kui sa oled kodus lõuna ajal, võid ka lõuna ajal kassile süüa anda. Kui kauss on tühi, siis ära täida uuesti vaid oota järgmise söögikorrani. 

Kommentaare ei ole