{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaitsta end sotsiaalvõrkude mõju eest ja hoida oma vaimset tervist?

foto : unsplash / Sara Kurfeß      Juba mõnda aega on saanu...

foto : unsplash / Sara Kurfeß

 

 

 Juba mõnda aega on saanud sotsiaalvõrkudest meie elu oluline osa. Sotsiaalvõrkudel on suur mõju kõige suhtes, mis puudutab meie elu, välimust, kodu, puhkuseplaane, toitumist, tarbimist ja isegi treeninguid. Sellepärast ongi tähtis õppida ennast kaitsma sotsiaalvõrkude eest, mis ei tee alati su enesehinnangule head. 

Sageli ei vasta see, mida me sotsiaalvõrkudes näeme, isegi reaalsusele. See on pilt, mida tahetakse näidata. Tegelikult ei ütle see pilt midagi, sest see on nii väike osa tervikust, mida on ka võib-olla muudetud ilusamaks. Sellepärast võibki sotsiaalvõrkude energia olla teinekord liiga negatiivne, tekitades võrdlusmomendi ja tõmmates enesehinnangut alla.

 

 

 

Selleks, et end kaitsta kõige paremini, katsu ellu rakendada järgmisi reegleid :


Kaitse oma vaimset tervist

Selleks, et end kaitsta sotsiaalvõrkude negatiivse energia eest, tuleb tõsta oma enesehinnangut. Kuidas seda teha? Muutudes enesekindlamaks. Vaata peeglisse ja ütle endale, et sa oled väga ilus. Hoolitse enda eest selle jaoks, et endale meeldida, mitte ära ela teistele. Ja piira oma internetis viibimise aega. Ja ära järgi neid, kes su enesehinnangut alla tõmbavad ja panevad sind ennast halvasti tundma. Sa oled paremat väärt, eks ole? 


Ära postita nii palju selfisid endast

See võib tunduda rumal aga see, kui sa hakkad vähem selfisid tegema, teeb sulle tegelikult head. Ja kui sa teed endast pildi, siis ära hakka seda ilustama, vaid ole loomulik, ole sina ise. 

 

 


Ära töötle oma pilte (photoshopiga)

Sellel ei ole lihtsalt mingit mõtet. Sest me kõik teame, et see on töödeldud pilt ja ei sa ei näe päriselt nii välja. Ja pole mõtet ennast võrrelda kellegagi, kes pole sina. Luua mingi vale pilt iseendast. Ole just selline nagu sa oled. 


Vaata üle, keda sa jälgid sotsiaalvõrkudes

Ära järgi selliseid suunamudijaid, kelle väärtushinnangud ei kattu sinu omadega ja kes kalduvad reaalsusest kõrvale. Kes elavad mingis mullis. Kui mõni pilt peaks sind häirima või tekitama ebamugavust, siis lõpeta selle inimese järgminine. Nii lihtne see ongi. 


Ümbritse end positiivsega

Järgi aga neid, kes sulle sarnanevad. Kes tekitavad sinus hea enesetunde ja inspireerivad sind. Kasuta sotsiaalvõrke teadvuslikult.




Kommentaare ei ole