{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, mida sa tegema pead, kui sa tahad kiiresti saledaks saada

  Foto : unsplash / Nature Zen Selleks, et liigsetest kilode...

 

Foto : unsplash / Nature Zen

Selleks, et liigsetest kilodest vabaneda, tuleb hakata hoolitsema oma soolestiku mikrobioota eest, mida kutsutakse ka sooleflooraks. Sest just see on väga tähtis organismi tasakaalu jaoks. Soolestiku mikrobioota alla kuuluvad tuhanded ja tuhanded seedekulglas elavad mikroorganismid (bakterid, seened, parasiidid jne), millel on oma osa täita seedimise, ainevahetuse ja immuunsuse juures. 

Kui sa tahad saledaks saada, siis tuleb muidugi hakata sööma rohkem aed- ja puuvilju, eelistama täisteravilju ning kaunvilju, tarbima vähem punast liha ning vältima töödeldud ja "lahjat" toitu.

Ja ära unusta treenida oma kõhulihaseid. Need on need, mis toetavad selgroogu, hoiavad organeid omal kohal ning aitavad hingata, seedida ja naerda. Kõhulihaste treenimiseks on väga hea harjutus plankseis. 

 

 

 

Lisaks sellele :

Joo palju vett

Jah, sa oled seda kuulnud söögi alla ja söögi peale aga inimesed ei räägi seda mitte ilma asjata. Juues vähemalt 1,5 liitrit vett päevas, aitad sa oma kehal väljutada toksiine ja mürkaineid ning parandad seedimist. Seega joo vett, puhasta oma keha ning valmista lisaks köögivilja smuutisid ja -mahlu.  Kõik ravimtaimeteed on samuti omal kohal. 

Mälu korralikult

Tegelikult on toidu mälumine söömise ajal väga oluline. Sest see võimaldab sülje ensüümidel alustada seedimisega ning see tekitab ka täiskõhutunde palju rutem. Kui sa neelad toidu liiga ruttu alla, siis muudad sa seedimisprotsessi raskemaks. 

Söö vähem suhkrut (ja ikka päriselt, ära anna enam katteta lubadusi endale)

Kes ei armastaks magusat? Aga kui sa tahad saledaks saada, siis õpi kookidest mööda nägema. Ja nii puhastad sa oma keha põhjalikult. 

Käi külma duši all

Külm dušš põletab rohkem kaloreid. sest sattudes külma veega kontakti, langeb kehatemperatuur ruttu ja organism hakkab kaloreid põletama selleks, et normaalset kehatemperatuuri saavutada.

 

 

 

Proovi kuivharjamist

Nii muudad sa nahka elastsemaks, parandad nahaalust vereringet ning stimuleerid lümfisüsteemi, mis aitab su kehal vabaneda mürkainetest ning toksiinidest. 

Maseeri oma kõhtu

Masseeri kõhtu kahe sõrmega paari minuti jooksul. Tee ringjaid liigutusi.

Ära unusta probiootikume

Selleks, et seedimist parandada, tee läbi probiootikumide kuur. Need elavad mikroorganismid aitavad su soolestiku ruttu puhtaks teha ning taastada normaalne bakterite tasakaal.

Ja osta magneesiumit

Magneesium on alati kasulik. Magneesium aitab reguleerida seedimist ja võitleb stressi vastu. 

 


 



Kommentaare ei ole