{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalust alla ilma näljatundeta : 5 nippi, mis aitavad liigsetest kilodest lõplikult vabaneda

foto : unsplash / HelenaLopes      Kui sa tahad oma liigset...

foto : unsplash / HelenaLopes

 

 

 Kui sa tahad oma liigsetest kilodest lõplikult vabaneda aga ei ole valmis ennast näljutama hakkama, siis oled sa õiges kohas. Meil on sinu jaoks üks väga hea uudis: kui sa tahad ennast vormi saada ja ei taha olla enam ülekaaluline, siis ei pea sa selle jaoks ennast piinama hakkama. Vastupidi, mida paremini sa ennast tunned, seda kiiremini sa kaalust alla saad. 

 

Ära saa valesti aru dieedipidamisest

Kui paljud inimesed, kes on ülekaaluga kimpus, arvavad, et kaalu kaotamiseks tuleb end panna näljarežiimile ja närida ainult porgandeid, siis see on täiesti vale lähenemine. Kui sa tahad kaalust alla saada, pead sa muutma oma toitumist ja sööma kõike aga tasakaalukalt. Ennast näljutada ei tohi! 

Esimene soovitus, mis aitab kaalust lõplikult vabaneda, ongi süüa, kui sul on kõht tühi. Aga sa tohid süüa ainult tasakaalukalt. Hakates ennast näljutama, lülitab su keha ennast näljarežiimile ja hakkab süsivesikuid ja rasva varuma mustadeks päevadeks, juhul, kui sa peaksid nälga surema. Ja selle tõttu võtadki sa kõik oma kaotatud kilod väga ruttu tagasi, niipea, kui sa hakkad jälle normaalselt sööma.

 

 


Sa pead teadma, kui suur on sinu päevane energiavajadus

Kaalukaotus käib läbi kaloridefitsiidi. Selleks, et kaalust alla saada, tuleb teada oma päevast energiavajadust ehk kaloritehulka, et tekitada kaloridefitsiit. Kui su organism kulutab 2000 kalorit päevas, pead sa tarbima keskmiselt 1800 kalorit selleks, et kaalust alla saada. Selleks, et oma kaloridefitsiiti välja selgitada, on olemas internetis erinevaid lehti. Meil on selle kohta tehtud artikkel, mida saab lugeda siit

Dieedipidamisse on inimesed hakanud suhtuma teatud eelarvamusega, sest tihti arvatakse, et dieet tähendab enese näljutamist ja oma tervise ohtu panemist. Meie soovitame ainult muuta oma toitumisharjumusi ja süüa tasakaalukamalt. Sa võid süüa ka pitsat või kommi, keegi ei keela. Tähtis on kinni pidada kaloridefitsiidist. Kui sa tahad midagi head süüa, teed pärast sporti ja kõik on korras. 

 

 


Kohanda oma toitumist oma isude järgi

Nälg on seotud meie organismiga, söögiisu on seotud aga maitsemeeltega : mida parem ja maitsvam on toit, seda isutavam see tundub. Seega katsu süüa teadlikumalt. Kas su kõht on tõesti tühi või sööd sa pigem igavusest? Me sööme sageli harjumusest ja lisaks kolmele söögikorrale jõuame ka vahepeal näksida kõike, mis ette juhtub ja see ei ole tervisele hea. Enne, kui sa tormad toidu kallale, pead sa selgeks tegema, kas sul ikka on kõht tühi või on sul lihtsalt isu millegi järele. Kui sa tahad midagi suhu pista kella nelja ajal, siis võid sa selleks valida ka midagi, mis sisaldab vähem kaloreid. 

Selleks, et saada kaalust alla ilma näljatundeta, tuleb süüa selliseid toite, mis sulle kõige paremini sobivad. Aga kindlasti ei maksa sul nüüd iga päev hakata rohelist salatit sööma. Vaata üle, millistest toitudest sa ei saa üle ega ümber, mida sulle meeldib süüa ja seejärel katseta ka uusi retsepte. Kohanda oma toitumine vastavalt oma maitsele.




Kommentaare ei ole