{ads}

HIDE

Viimased

latest

Meeste eri: 5 levinumat põhjust, miks habe ei kasva

Foto : unsplash / Frank Marino     Viimasel paarikümnel aas...

Foto : unsplash / Frank Marino

 

 

Viimasel paarikümnel aastal on habe taas meeste seas moodi tulnud. Mitte kõik mehed aga ei saa sellega uhkustada, sest habe lihtsalt ei kasva mingil põhjusel. Kui nüüd mõned arvavad, et habe on meeste seas nii loomulik ja see kasvab ju ise, siis tegelikult see nii ei ole. Kõik mehed on erinevad. 

 

Vaata, millised on põhjused, et su habe ei kasva

 

1. Geneetika

See on üks kõige suurematest põhjustest, mis mõjutab habeme kasvu ning määrab ära selle, kui hõre või tihe karvakasv sul näo peal on. Üldiselt on meestele sisse programmeeritud karvakasv näi peal tänu testosterooni tasemele. Geenid määravad aga ära meeshormoonide ehk androgeenide hulga, mis mõjutavad näiteks inimese hääletämbrit ja karvakasvu näol. 

 

 

 

 

 


2. Vanus

Ekspertide sõnul kasvab habe 18 - 30. eluaasta vahel. Kui sa oled alles 18-aastane, siis pead sa habeme kasvatamiseks veel ootama. See sõltub ka geenidest. Kui aga peale 30. eluaastat sul veel habet pole, siis võib põhjus peituda mujal.


3. Rahvus

Ka see tegur võib olla tähtis. Uuringute järgi on vahemere-äärsetel meestel palju paksem ja tihedam habe. Teised uuringud on näidanud, et Hiina mehed ei ole nii karvased, kui Eurooplased ning nende karvad kasvavad ümber suu, samal ajal, kui Euroopa meestel on karvased põsed, kael ja lõug. Ka Hispaania meestel on täheldatud samasugust karvakasvu sarnaselt Aasia ja indiaanlaste omaga, kellel karvakasvu näol peaaegu üldse ei ole. 

 

 

 

 


4. Testosteroon

Madal testosterooni tase võib samuti olla põhjuseks, miks habe ei kasva. See ei ole siiski väga levinud põhjus ja madal testosterooni tase võib väljenduda läbi teiste sümptomite: väsimus, erektsiooniprobleemid, närvilisus, libiido langus jne. Kui sul eelmainitud sümptomid puuduvad, siis su testosterooni tase ei ole nii madal ja halb habeme kasv või peituda mujal. 


5. Alopeetsia ehk koldeline juuksekadu

Tegemist on autoimmuunse haigusega, mis võib kaasa tuua juuste ja habeme väljalangemist. See ei ole siiski kõige levinum põhjus. Haigust on võimalik ravida erineval moel.



 

Kommentaare ei ole