{ads}

HIDE

Viimased

latest

Lihtne nipp, mis aitab ära tunda toksilist inimest

foto : unsplash / Craig Ren     Nii hea oleks, kui kohe esi...

foto : unsplash / Craig Ren

 

 

Nii hea oleks, kui kohe esimesel kohtumisel oleks kohe selge, millise inimesega tegu on. Psühholoog Elinor Greenbergi sõnul aga on olemas üks lihtne, aga väga tõhus nipp, mis aitab välja selgitada, millise inimesega sul tegemist on. 

Psühholoog töötas selle vahendi välja, tulles vastu oma patsientide soovidele ning kuulates ära nende muresid ning usub, et see nipp aitab hoida toksilisi inimesi eemal. 

Tema sõnul tuleb kasutada seda nippi kohe suhte alguses. Ja selle jaoks ei pea isegi olema psühholoog ega omama teadmisi erinevate isiksusehäirete kohta. Selle meetodi elluviimiseks on vaja ainult aega. 

 

 


Toksilist inimest iseloomustavad pidevad hädaldamised ja negatiivsed kommentaarid

Selleks, et teada saada, millise inimesega sul tegemist on, pead sa teda lihtsalt kuulama. Kui inimene sinuga koos olles räägib ainult negatiivsetest ja halbadest asjadest, kui ta ainult kaebab ja hädaldab, siis on parem, kui sa teed temaga edaspidi  vähem tegemist. Vaata, kuidas ta käitub ja mida ta räägib. See ongi kõik, mida sa vajad selleks, et teada saada, millise inimesega sul tegemist on. 

Sa pead pöörama tähelepanu sellele, kui inimene ainult kõike ja kõiki kritiseerib, teeb teisi maha, arvustab, laimab ja näeb kõiges halba, levitab halvaloomulisi kuulujutte ja tunneb eelarvamust teiste suhtes, sellisel juhul võid sa kindel olla, et sul on tegemist toksilise inimesega. 

Kõigil tuleb aeg-ajalt ette halbu päevi ja kõik me kaebame mõnikord ühe või teise asja üle. Või räägime kuuljutte ja tunneme eelarvamust kellegi suhtes. Osad inimesed aga ongi sellised, nad ei teegi muud, kui räägivad kõikidest halba, nad on üleni negatiivsed.

 

 

Psühholoogi sõnul ei ole siiski tegemist päris kindla meetodiga, sest seda tuleb kohandada, võttes arvesse olukorda ja inimest.  

Sest üldiselt näitavad inimesed end suhte alguses paremas valguses ja tunduvad kenad ja toredad. Kuni ühe hetkeni. Selle jaoks tuleks inimest kõigepealt paremini tundma õppida enne, kui sa lased teda oma lähedaste sekka ja kiindud temasse. 

Mõnikord ei piisa ka tunni ajalisest vestlusest selleks, et välja selgitada, kas inimene on toksiline või mitte. Sellepärast võib korrata seda harjutust veel ja veel kord. Võib ju ka juhtuda, et inimesel, kellega sa suhtled, oli lihtsalt halb päev selja taga ja see seletabki, miks ta näeb kõike nii halvas valguses.

Kommentaare ei ole