{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 asja, mida ei tohi nõudepesumasinasse panna

  Foto : pixabay / manfredrichter      Nõudepesumasin on ka...

 

Foto : pixabay / manfredrichter

 

 

 Nõudepesumasin on kahtlemata väga praktiline igapäevane abivahend, ilma milleta me oma elu enam ette ei kujuta, tähtis on aga teada, et kõiki köögitarvikuid masinasse panna ei tohi, sest osad esemed võivad kahjustada nõudepesumasinat. 

 

Millistest esemetest jutt on? 

Erinevad uuringud on küll tõestanud, et koos nõude pesemine ja kuivatamine muudab suhet tugevamaks ja on ainult kasulik. Vähemalt kinnitab seda üks 2006. aastal Ameerikas läbi viidud uuring majapidamistööde mõjust paari kooselule. Tulles aga tagasi tänase teema juurde, siis kõiki köögitarvikuid ei tohi nõudepesumasinasse panna sellel lihtsal põhjusel, et nad võivad masinat tõsiselt kahjustada. 

 

1. Puidust köögiriistad

Puidust lusikaid, kausse ja lõikelaudu ei tohi nõudepesumasinas pesta. Ja sellel põhjusel, et tulise vee surve nõudepesumasinas ei ole puidust esemetele hea. Puidust esemed kaotavad oma kaitsva kihi ning võivad paisuda, praguneda ning pisikesteks tükkideks puruneda. 

 

2. Malmist nõud

Pikemas perioodis võivad kõik malmist nõud lihtsalt rooste minna ja muutuda kasutuskõlbmatuks. 


3. Termos

Termose isolatsioonikiht võib lihtsalt katki minna tänu veesurvele ja isegi, kui enamik tänapäeva termoseid kannatab pesu nõudepesumasinas, siis kindlasti tuleks enne lugeda juhise pealt.

 

 

 

 

 


4. Mittekleepuva kattega pannid ja potid

Neid ei tohi masinasse panna sellepärast, et nõudepesumasin võib rikkuda nõude kattekihi.


5. Ühekordsed nõud ja plastmassist pakendid

Ehkki sa tahaksid seda karbikest veel hoida, sest ta näeb ju ilus välja, ei maksa teda nõudepesumasinasse panna, sest plastmass ei kannata kuumust. 

 

6. Pehmest plastmassist köögiriistad

Ka neid ei tohiks masinas pesta, sest liiga kuum veetemperatuur võib esemeid rikkuda ja teha neid vormituks.

 

7.  Kristallnõud

Kristall on õrn materjal, ära kindlasti pese kristallist esemeid masinas, sest nad võivad kergesti katki minna või mõraneda teiste nõude vastu puutudes. Samuti võivad pesemisvahendid ja - soolad rikkuda kristalli. 

 

 

 


8. Lutipudelid

Lutipudeliotsad on pehmest kummist ja liiga kuum veetemperatuur võib neid kahjustada. 


9. Väga mustad nõud

Nõudepesumasin on küll väga tubli ja tõhus abivahend aga sellest hoolimata ei maksa oodata, et ta teeks imesid. Liiga mustad nõud võivad ummistada vee äravoolutoru. Enne masinasse panemist, puhasta nõud suuremast mustusest. Ja peale programmi puhasta nõudepesumasina filter. 


10. Kullatud äärega nõud

Kui sa tahad, et sellised nõud oma ilu säilitaksid, siis pese neid käsitsi. 


11. Spetsiaalsed kööginoad

Korralike kööginugade tera on õrn, masinapesu võib neid kahjustada.






Kommentaare ei ole