{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad selgelt, et sul on aeg töökohta vahetada

foto : unsplash / Avi Richards      Kas sa tunned, et su el...

foto : unsplash / Avi Richards

 

 

 Kas sa tunned, et su elus on liiga palju stressi, mis on seotud tööalase eluga, et sinu muresid ei võeta tõsiselt ja ainuüksi mõte tööle minemisest tekitab ärevust, siis on võib-olla aega töökohta vahetada. 

Erinevate uuringute järgi kannatab tööstressi all üle poolte tööl käivate inimeste. Suurem osa neist on naised. Ülemaailme sanitaarkriis tõstatas töötajate vaimse heaoluteema taas üles, sest sageli ei osata näha läbipõlemise märke enne, kui on juba liiga hilja. 

Selleks, et kaitsta oma vaimset tervist ja heaolu, koostas psühhoterapeut Chance Marshall Briti ajakirjale Stylist nimekirja kolmest märgist, mis viitavad sellele, et viimane aeg on töökohta vahetada.

 

 

Su muresid ei kuulata ära

Esimene märk, mis peaks sind panema mõtlema töökoha vahetamise peale, on see, et keegi ei vaevu sinu muresid ära kuulama. 

Kui sa räägid oma ülemuse või tööandjaga töö juures valitsevast halvast õhkkonnast, pingetest kolleegide vahel, halvast suhtumisest, ebaõiglusest või ükskõik millisest muust probleemist, siis võiks loogiliselt ju oodata, et ülemus midagi ette võtab. Või võtab vähemalt vaevaks sinuga seda teemat arutada.

Kui sa aga oled rääkinud mitu korda ja selgitanud, kui sa oled palunud tema abi mõistlikkuse piirides aga midagi ei muutu sellest hoolimata, siis on võib-olla aeg lahkuda. 

 

Sa kannatad tööstressi all

Mõnede inimeste juures võib teatud kogus stressi olla stimuleeriv ja isegi motiveeriv, teiste juures võib see aga lõppeda läbipõlemisega ja tekitada suurt kahju vaimsele ja füüsilisele tervisele. 

Juba selle tõttu on väga vajalik tuvastada tööstressi sümptomid varakult. Sellele viitavad keskendumisraskused, mäluaugud, kehaline ja vaimne väsimus, liigne tundlikkus.

Teine märk, mis peaks valvsaks tegema, on erinevate liialduste tekkimine (kulutused, toitumine, sõltuvusainete kasutamine). Kõik need märgid viitavad, et vaimse ja füüsilise tervisega on midagi lahti. Ja sul tuleb oma elus midagi muuta. 

 

 

 

Sa ei lähe rõõmsa tujuga tööle, see tekitab sinus masendust

Mõte tööpäevast juba tekitab sinus ärevust ja stressi. Võib-olla ei sobi su töö sulle üldse, võib-olla ei vasta ta su väärtushinnangutele ja põhimõtetele ja sul on tunne, et sinust ei hoolita, sind ei väärtustata ega austata inimesena.

See võib olla mõnikord halvav ja selle tõttu võib mõte tööle minekust võtta tuju tervel eelmisel päeval ära. Kõikidel inimestel tuleb elus ette halbu päevi, see on normaalne, kui aga inimene ei taha enam tööle minna, peaks ta mõtlema töökoha vahetamise peale. 

Kui tööstressi on liiga palju, kui inimene tunneb end halvasti ja on väsinud ning kurnatud, siis oleks hea otsida abi mujalt. 

Meie ajal ei ole tööl käimine ainult selleks, et leivaraha teenida, töö juures saame me sõpru, kohtume uute inimestega, tööl käimine peab andma teatud mõttes elule mõtte. 


Kommentaare ei ole