{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaitsta oma jõulukuuske kassi eest?

foto : unsplash / Jessica Lewis     Selleks, et suuremaid d...

foto : unsplash / Jessica Lewis

 

 

Selleks, et suuremaid draamasid ära hoida ja kaitsta oma jõulupuud kassi eest, on olemas mõned lihtsad nipid.

Ikka on kombeks ju aastalõpupühade ajal oma kodu ära kaunistada. Paljud toovad ka kuuse tuppa ja panevad ehted peale. Ainult, et kasside jaoks on jõulukuusel hoopis teine tähendus. Nendel väikestel armsatel karvapallidel on palju trikke varuks. Kui sinu jaoks on tegemist jõulukuusega, siis kass näeb suurt puud, millega mängida. Seega sul ei jää muud üle, kui hoida kogu aeg valvsalt silm oma jõulukuusel peal. 

Kui sa oled väsinud, et pead kogu aeg kuuseokkaid kokku pühkima ja iga nelja päeva hakkama uuesti oma kuuske ehtima ja kui su kass arvab, et võib kuuseehetega palli mängida, siis siin on sinu jaoks mõned soovitused, mis peaksid muutma su elu lihtsamaks. Sinu kuusk on sulle selle eest väga tänulik.


Miks kass jõulukuuske ründab? 

Kass on oma hingelt kiskja. Kodustatud loom ja tõeline pereliige. Selle tõttu ta teebki kodus seda, mida tahab. Suur tuba on tema kuningriik, sinu magamistuba on ka tema magamistuba. Seega tunneb ta kõiki ruume paremini, kui sina ise. Ja otse loomulikult, kui sa tood koju midagi uut, siis tahab ta sellega kõigepealt tutvust teha. Too talle jõulukuusk (päris kuusk või tehis) ja rohkem pole vajagi, et ta hulluks läheks. Jõulukuusk on tema uus mängukann, mille sa ju tema jaoks tõid, armastusest tema vastu. Su kass on sulle selle eest väga tänulik. Talle meeldib kõik: jõuluehted, kaunistused, kuld ja kard. Su kass tahab kõike katsuda ja kõigega mängida, ronida oksalt oksale, järele proovida, kas kuuseokkad torgivad või ei torgi, kaunistada su kodu vastavalt oma maitsele jne. Seega, kui sulle tundub, et su kass ei jäta su jõulukuuske rahule, siis on see ainult sellepärast, et ta tahab kuusega mängida.

 

 


Kuidas kaitsta jõulukuuske kassi eest

Selleks, et kiisu ei saaks su jõulukuusele halba teha, on mitu nippi olemas, mida kassiomanikud omavahel jagavad. 


Vali hoolega omale jõulukuuske

Kui sa tahad päris kuuske koju, pead sa valima sellise kuuse, mis ei aja palju okkaid. Näiteks Nordmann'i kuuskesid peetakse väga headeks kuusesortideks, sest võrreldes teistega pudeneb neil vähem okkaid. Kui sa valid aga tehiskuuse kasuks, siis ära unusta, et kassile meeldib kõike närida, loe hoolega, millistest ühenditest su kuusk on valmistatud, et su kass mürgitust ei saaks.


Harjuta kassi jõulupuuga

See tundub küll üleliigse ja rumalana aga sageli soovitatakse kassi harjutada jõulupuuga. Täpsemalt öeldes tähendab see seda, et kui sa tood kuuse koju, siis jäta ta kõigepealt mitmeks päevaks ilma eheteta. Kui kass ja kuusk on omavahel tutvust teinud, rahuneb kiisu natuke maha ja harjub selle uue muutusega. Kui sa näed, et kass järgnevatel päevadel ronib kuuse otsa, siis võta ta kuuse pealt maha ja selgita talle, et kuusk ei ole sugugi kassi pärast toas. 

 

 


Vali kuusele parim koht

Ka kuuse koht võib olla tähtis. Kass armastab põnevust ja sellepärast meeldib talle hüpata igale poole, kust ta aga paremini saaks kuuse otsa ronida. Seega tõsta kuusk kõrgemale aga valva, et kuusk ei kukuks maha. Kuusejala asemel pane kott, pott või täidetud ämber. Ära pane kuuseehteid madalamate okste peale. 

Samuti tuleb tähelepanu pöörata elektrijuhtmetele. Sest kass võib saada elektrilöögi jõulutulede tõttu, kui ta hakkab juhet läbi närima või lihtsalt juhtmetega mängima. 


Kasuta peletusvahendit

Kassid on hästi tundlikud igasugustele lõhnadele. Mõned lõhnad tekitavad kassis turvalist tunnet, teised ajavad põgenema. Selleks, et hoida kassi kuusest eeemale, kasuta looduslikku peletusvahendit. Kasutada võid sa selleks sidrunheina-, mandariini- või apelsinikoore eeterlikku õli. Valmista segu erinevatest eeterlikest õlidest ja lisa pool liitrit vett ning pihusta kuusele enne kaunistamist. Tegelikult aitavad kõik tsitruseliste baasil eeterlikud õlid kasse eemal hoida. Hea mõte on valmistada ise kuivatatud apelsinirõngastest kuuseehteid.


Kommentaare ei ole