{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui kasulik on sidrunimahla joomine tegelikult tervisele?

  foto : unsplash / JULIET FRIAS Sidrunimahla joomise kasuli...

 

foto : unsplash / JULIET FRIAS

Sidrunimahla joomise kasulikkusest on viimastel aastatel palju räägitud, räägitakse, et see aitab keha puhastada, turgutab maksa, tugevdab immuunsüsteemi ja aitab isegi kaalust alla saada. Kuidas sellega aga tegelikult lood on ja kuidas siis oleks kõige targem sidrunimahla juua, et täit kasu saada? 


Sidrunimahl on:

  • Antiseptiline
  • Viirustevastane
  • Organismi puhastava toimega
  • Maksa sõber, aitab stimuleerida sapi eritumist
  • Immuunsüsteemi tugevdaja. C-vitamiin osaleb metaboolsetes protsessides ja stimuleerib energiat. 
  • Ãœldiselt  on sidrun happeline aga mõjub kehale aluseliselt, ainult erandjuhtudel võib sidruni söömine mõningatel inimestel muuta keha happelisemaks. Et kindlaks teha, kas sidrunimahla joomine sulle üldse sobib või mitte, tuleb juua mahla hommikul tühja kõhu peale, segades poole sidruni mahl puhast sooja veega  (37-40°) ning juua seda pool tundi enne söömist. Kui 5-10. minuti pärast tekivad kõrvetised ja refluks, on see märgiks, et organism ei talu hästi sidrunimahla. Sellisel puhul võib sidrunimahl keha muuta happelisemaks, mitte aluselisemaks ja seega ei ole seda hea juua. 
  • Antioksüdantse ja põletikuvastalise toimega, sisaldades rohkelt flavonoide, limonoide ja C-vitamiini, mis aitavad võidelda vabade radikaalide vastu, mis on süüdi organismi enneaegses vananemises. Sidrunimahla joomine aitab ennetada ka südame-veresoonkonnahaigusi, muutes veresooni tugevamaks ja parandades vereringet.
     

 

 

Kas sidrunimahl aitab põiepõletiku korral? 

Sidrunimahla ei soovitata juua põiepõletiku korral.


Kas sidrunimahl aitab kaalust alla saada? 

Sidrunimahlaga saledaks just ei saa aga kaalu liikuma panna saab küll tänu sellele, et mahl aitab organismi puhastada toksiinidest ja mürkainetest. Ja jällegi on C-vitamiinist kasu, sest uuringud on näidanud, et nende inimeste seas, kelle C-vitamiini kogus on normis, esineb vähem ka kaaluprobleeme. C-vitamiin võib aidata seedimist parandada. Aga ainult sidrunimahlale lootma ei tasu jääda. 


Kuidas sidrunimahla tuleks juua? 

Selleks, et mahlast kõige rohkem kasu saada, on soovitatav juua hommikul tühja kõhu peale veega lahjendatud sidrunimahla. See aitab äratada ning puhastada organismi.

Kommentaare ei ole