{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ema ja tütre vaheline eriline side, mis ei katke kunagi

  M inu rakud on alguse saanud ja arenenud sinu südame rütmis.  Minu nahk, juuksed, süda, kopsud ja luud on jõudu saanud sin...

 

Minu rakud on alguse saanud ja arenenud sinu südame rütmis. 

Minu nahk, juuksed, süda, kopsud ja luud on jõudu saanud sinu verest, sellest verest, kus olid peidus sinu uskumused, mõtted ja tunded.

 
Kui sa tundsid hirmu ja muret, siis ma teadsin ja tundsin seda. 

Kui sa tundsid end hästi ja olid õnnelik, siis ka seda ma teadsin.

Iga tütar kannab osakest oma ema enda sees edasi. See on igavene ja puutumatu side, millest me iialgi lahti ei saa, sest me kanname alati endas edasi osakest oma emast.

Selleks, et sa saaksid olla õnnelik ja terve, pead sa teadma, millist mõju avaldas sulle su ema ja kuidas see jätkub.

Sest see oli tema, kes juba enne sinu sündi andis sulle esimesena teada armastusest ja olemusest. Läbi tema mõistsid sa, mida tähendab olla naine.

 

 



Ema pärandus

Kõik naised, on nad siis ise emad või ei ole, kannavad endas järelmõjusid suhetest omaenda emaga. Kui ema neile edasi kandis positiivse vaate naise kehale ja viisile, kuidas seda kasutada ja selle eest hoolitseda, siis tema õpetused jäävad alati tema tütart juhtima.

Ent ema mõju võib olla ka problemaatiline, kui ema ja tütre vaheline suhe on halb ja mürgine, kui ema on liiga hooletu oma tütre vastu, armukade või autoritaarne.



Ema tähelepanu on oluline, sest see jätab jälje kogu eluks

Kõik inimesed vajavad ema tähelepanu ja heakskiitu. See on normaalne vajadus, sest alateadvuslikult vajavad inimesed ema sünnist saadik selleks, et elada.

Ema ja tütre suhe on strateegiliselt loodud, et olla positiivne, teineteist mõistev ja isiklik. Kahjuks pole see alati nii.

Aastate möödudes võib vajadus olla heaks kiidetud ema poolt muutuda haiglaslikuks ja tekitada sõltuvust.



Soov, et ema sind tunnustaks ja saada tema poolt heaks kiidetud, võib hakata piirama vabadust ja autonoomsust.

 

 



Kuidas kasvada naisena ja ema tütrena? 

See on suhe, millest sa kunagi ei suuda end vabastada, on siis tegemist terve ja normaalse suhtega või mitte - see jääb alatiseks kontrollima su tulevikku.

Kui sa oled otsustanud suureks saada, siis pead sa unustama oma emotsionaalsed haavad ja kõik vastamata küsimused, mis on jäänud su esimesse elujärku.

See ei saa lihtne olema, sest kõigepealt pead sa endale teadvustama kõik sinu ja su ema vahelised probleemid ja erimeelsused, mis vajavad lahendamist ja parandamist.

Ema ja naise armastus võrduvad alati enese ohverdamisega. See tähendab, et sinu vajadused  tulevad alati peale teiste vajadusi.

Aga ühel heal hetkel saabub alati hetk, kus hoolimata kunagi aset leidnud erimeelsustest sinu ja su ema vahel, mõtled sa kadunud aastatele ja naeratad. 

Sellel hetkel, kus sa ise oled võib-olla emaks saanud, näed sa oma emas naist ja mõistad sa teda paremini. 

 

Foto : unsplash
 

Vaata talle silma, isegi kui teda enam ei ole, võta tal käest ja kanna teda oma südames edasi. 







 

Kommentaare ei ole